1. kolo
06.08.2021 21:00 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

Nantes - Monaco (© AFP)

Úvodní zápas nového ročníku Ligue 1 mezi AS Monaco a FC Nantes přinesl dělbu bodů

Hráči knížecího klubu, který bude obhajovat třetí příčku, mohli do utkání vstoupit v o něco větší pohodě, neboť v týdnu přehráli v rámci předkola Ligy mistrů pražskou Spartu. Naopak v Bretani hlavně doufají, že se jim vyhnou sestupové starosti.

První branka mohla na Stade Louis II padnout už v 9. minutě. Nešikovnou malou domů vystihnul Myron Boadu. Albana Lafonta se mu sice podařilo obejít, jenže odkrytou branku netrefil. Ve 12. minutě rozehrávali hosté standardní situaci, po které hlavičkoval nad Nicolas Pallois. Skóre se poprvé měnilo krátce před koncem úvodní čtvrthodinky.

Caio Henrique centroval z levé strany do šestnáctky. Balon propadnul až na zadní tyč, kde jej z první uklízel pravačkou za Lafontova záda Gelson Martins. Stínující obránce Fábio svůj úkol ke škodě les Canaris nezvládnul - 1:0. V další příležitosti se objevil Andrei Girotto, nicméně v obtížné pozici netrefil podle svých představ.

Nedlouho po vypršení úvodní půl hodiny si pořádně oddechnul Nicolas Pallois, že jeho zaváhání neskončilo vlatním gólem. Na opačném pólu si na přední tyč naběhnul Kevin Volland. Pojistku však nepřidal. Tři minutky před vypršením řádný hrací doby proto svěřenci Antoinea Kombouarého vyrovnali. Moses Simon zahrával rohový kop, který doletěl přímo na hlavu Jean-Charlese Castelletta. Šestadvacetiletý obránce se mohl běžet radovat, jelikož jeho koníček se díky spolupráci s levou tyčí dostal na místo určení - 1:1.

Po změně stran se jako první osmělil Caio Henrique. Po hodině hry na sebe dvakrát upoutal pozornost Wissam Ben Yedder. Nejprve v dobré šanci smolně nastřelil protihráče a záhy poté mířil těsně mimo. V samotném závěru málem o vítězi tohoto duelu rozhodnul Benoît Badiashile. Ovšem nejdříve trefil muže v rukavicích, za kterého při dorážce zaskočil na brankové čáře stojící spoluhráč. Stejně jako před rokem tedy oba celky na úvod nové sezony vybojovaly remízu.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele