17. kolo
05.12.2021 15:00 CET
4 : 0
(2:0)

Reportáž

Kevin Volland (© AFP)

Monaco si nedělalo problémy a Metám nadělilo na bezmála tisícikilometrovou cestu domů čtyři branky

Svěřenci Nika Kovaće tak prodloužili v rámci Ligue 1 svoji sérii neporazitelnosti na pět duelů, díky čemuž zůstávají v kontaktu s pohárovými pozicemi. Les Grenats dál opanují předposlední příčku, ale jedna výhra může všechno změnit.

Z časomíry neuteklo ještě ani 120 sekund a Sofiane Diop využil toho, že se hostující defenzivě nepodařilo odkopnout balon do bezpečí. Na jeho střelu z hranice vápna byl Alexandre Oukidja krátký - 1:0. Poté zkusil poprvé štěstí Gelson Martins, ale úspěšný zatím nebyl. Ve 26 minutě přiletěl do domácí šestnáctky přetažený centr, který trestuhodně neposlal na místo určení Dylan Bronn.

Na opačné straně našel Djibril Sidibé kolegu Gelsona Martinse, který hlavičkoval pouze do brankářovy náruče. Ve 43. minutě Kevin Volland v pokutovém území trefil ruku Boubacara Kouyatého a sudí Dechepy ukázal na penaltový puntík. Německý reprezentant měl trochu štěstí, že si muž v rukavicích vybral druhou stranu brány, takže knížecí klub vstupoval do následující pětačtyřicetiminutovky s dvoubrankovým náskokem.

To platilo až do 57. minuty, kdy se konečně prosadil kapverský rodák, ale jinak člen portugalského národního týmu Gelson Martins. Sebral si Diopovu přihrávku, a poté měl velikou radost, že se balon přes Oukidju přeci jen podařilo procedit do sítě - 3:0. Další pokus patřil Aurélienu Tchouaménimu, ovšem skončil metr vedle pravé tyče.

Wissam Ben Yedder patří k oporám Monaka a je tudíž pro Nika Kovaće nesmírně důležitý. Tenhle duel se však nenesl zrovna v jeho režii. Přesto se francouzský fotbalista dočkal gólu. Dvě minuty před vypršením řádné hrací doby mu patičkou posunul míč Golovin a všechno ostatní jistila střela levačkou k levé tyči - 4:0.

AS Monaco tedy může nadále věřit, že se podaří zakončit sezonu na pozici, jaká zajišťuje evropské poháry. Za týden je na programu mač proti PSG, který má stále prestiž. Mety se pokusí doma na Stade Municipal Saint-Symphorien přehrát Lorient, kterému se zatím také dvakrát nedaří a který doposud sesbíral pouze o tři bodíky více.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele