35. kolo
01.05.2022 15:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Wissam Ben Yedder (© AFP)

Monaco podle očekávání porazilo Angers

Svěřenci Philippa Clementa v posledních týdnech předvádějí velmi kvalitní výkony, o čemž nejlépe svědčí fakt, že po tomto utkání v rámci pětatřicátého kola platí, že zvítězili sedmkrát v řadě. Díky tomu zůstávají ve hře dokonce o druhou příčku. Naopak SCO ještě nemá jistou záchranu.

Přitom kdo ví, jak by to dopadlo, kdyby Marin Jakoliš už ve 2. minutě nenasměroval svoji hlavičku vedle tyče. Krátce poté pobídnul Caio Henrique svým centrem Kevina Vollanda, jenže nechal vyniknout Mandreu. Za 180 sekund se ve výborné pozici ocitnul Wissam Ben Yedder. Všechno udělal dobře, jenom to zakončení bylo až příliš razantní.

Po čtvrthodině hry se osmělil Angelo Fulgini. Alexander Nübel si dráhu letu míče dobře pohlídal. Chorvat Jakoliš byl hodně aktivní, za což mohl být odměněn v závěru úvodní dvacetiminutovky, kdyby necílil přímo do středu monacké svatyně. Zanedlouho poslal centr do vápna Abdoulaye Bamba a Benoît Badiashile si hlasitě oddychnul, že si nevstřelil vlastní gól.

Další pokus patřil Eliotu Matazovi. Mezi tři tyče se však nevešel. Ve 42. minutě si pořádný kopec smůly vybral Abdoulaye Bamba. Youssouf Fofana předvedl uvnitř pokutového území Angers slalom přes tři protihráče. Anthony Mandrea dokázal míč vyrazit, jenže pouze do dobíhající kolegy Bamby, od kterého se odrazil do sítě - 1:0.

Po změně stran musel hostující brankář ihned do akce. Poprvé kulatý předmět chytil, podruhé si oddychnul, že Vollandův výstavní volej nemohl platit kvůli těsnému ofsajdu. Rovněž Wissam Ben Yedder si v následující minutě nepohlídal hranu, a tak byl stav stále nejtěsnější. Ve výborné formě hrající kanonýr se v další minutce opět radoval zbytečně, jelikož se dopustil stejného porušení pravidel. Málo uvěřitelná série neuznaných zářezů.

Až po hodině hry zaznamenal bývalý hráč Sevilla FC svou jednadvacátou branku v sezoně, když s přehledem zakončil přečíslení čtyř proti jednomu - 2:0. Ben Yedder se dostal ještě do jedné velké šance, ovšem skórovat do odkryté branky se mu nepodařilo díky včasnému skluzu Romaina Thomase. Krátce poté byl vystřídán, nicméně se svým výkonem mohl být velmi spokojený, tak jako celé AS Monaco.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3/2 plus jednou 4. mocninka.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele