4. kolo
29.08.2021 15:00 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Sofiane Boufal (© AFP)

Angers přehrálo oslabené Rennes

Těžko soudit, jak by tenhle duel skončil, kdyby Loïc Badé neinkasoval v rozmezí dvanácti minut dvě žluté karty. Před poločasovým hvizdem tak svůj tým poslal do deseti, čehož domácí dokázali ve druhém dějství využít. Díky tomu v nové sezoně jako první dosáhli na desetibodovou hranici.

Ve 4. minutě to sice měl Sofiane Boufal z úhlu, avšak jeho střela přesto vypadala, že má gólové parametry. K Alfredu Gomisovi nedoletěla, protože se jí do cesty postavil pozdější hříšník Badé. Na druhé straně zakončoval ve skluzu Matthis Abline, jenže skóre zůstalo bezbrankové. Pod další pokus se podepsal Jimmy Cabot. Muž v rukavicích stál opět přesně tam, kde stát měl.

V závěru úvodní dvacetiminutovky to zkoušeli ještě Mohamed Cho a Sofiane Boufal. A během zbytku prvního poločasu nebyl úspěšný ani žádný jiný z aktérů na hrací ploše. Ve 43. minutě musel Loïc Badé jakožto poslední instance zastavit prchajícího Boufala, což sudí Antony Gautier ocenil druhou žlutou, a tím pádem červenou kartou!

Početní výhodu SCO využilov 57. minutě. Nayef Aguerd poslal Gomisovi malou domů, přestože na něj dotírali protihráči. Gólman ve službách Les rouges et noirs následně podklouznul, takže Sofiane Boufal měl před sebou následující úlohu: trefit ze tří metrů prázdnou bránu - 1:0. Po hodině hry se do zakončení hnal Sehrou Guirassy, nicméně Paul Bernardoni proti němu včas vyběhnul.

V následujících minutách si výběr Gérarda Baticleho víceméně hlídal těsné vedení, které se v 89. minutě podařilo zdvojnásobit. Mohamed Cho sice napoprvé Gomise nepřekonal, jenže dorážka už skončila na místě určení - 2:0. Pro další body si Angers bude chtít jet za dva týdny do Brestu. Rennes přivítá doma Remeš.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele