38. kolo
21.05.2022 21:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Pierrick Capelle a Thomas Mangani (© AFP)

Angers na závěr sezony porazilo Montpellier

SCO tedy oplatilo porážku z prvního vzájemného klání. Oba kluby se po osmatřicátém kole seřadily za sebou na třinácté a čtrnácté příčce. To může mrzet zvláště La Paillade, kteří z posledních devíti střetnutí prohráli hned sedm.

V 9. minutě zahrávali domácí rohový kop a Nabil Bentaleb trefil tyčku. Další pokus patřil jeho protihráči Florentu Molletovi, nicméně byl dosti nepřesný. Po čtvrt hodině se opřel do balonu Thomas Mangani a za Jonasem Omlinem zvonila branková konstrukce. Bahokenovova následná střela se díky teči stala pro gólmana snadným soustem.

Do konce poločasu stihnul zase minout Mollet. Pak zahrál ve vlastním vápně rukou Ambroise Oyongo a kopala se penalta. Na starosti si ji vzal Thomas Mangani a spolehlivě vymetl levou šibenici, takže Omlinovi nebylo nic platné, že uhodnul směr - 1:0. Na Stade Raymond Kopa tedy měli už po první půli blíže k vítězství domácí.

Po změně stran měli dvě šance hosté. Zvláště ta druhá hodně zaváněla gólem. Autor jediné branky utkání byl v 63. minutě vystřídán. Za Angers nastupoval od roku 2015. V příští sezoně za něj už hrát nebude. Pětatřicetiletý fotbalista už tedy jenom z lavičky sledoval, jak se jeho spoluhráčům podařilo navýšit vedení.

Jmenovitě to byl Mathias Pereira Lage, kdo se po přihrávce od Batisty Mendyho vyhnul třem protihráčům, aby přízemní střelou rozveselil klubové příznivce a příznivkyně - 2:0. Snížit mohl Nicholas Gioacchini, kdyby trefil odkrytou klec. Poté se ukopnul Mohamed Cho. V 82. minutě Béni Makouana dostal po Mandreově zákroku příležitost dorazit svou střelu, jenže míč skončil na boční síti. V samotném závěru ještě Junior Sambia předvedl zakončení, kterému scházela přesnost.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele