15. kolo
16.12.2020 21:00 CET
2 : 1
(0:1)

Reportáž

Adrien Hunou (© AFP)

Rennes nakonec oslabenou Marseille zdolalo

Výraznou postavou tohoto duelu byl obránce OM Pape Gueye. Vsítil jediný gól poraženého celku a k tomu se nechal po šestatřiceti minutách hry vyloučit. Se svými spoluhráči však nemusí kvůli druhé porážce v sezoně smutnit, jelikož oproti největším konkurentům v boji o pohárové příčky odehráli o dva zápasy méně. K nim se po druhém vítězství v řadě přidává i Rennes.

Domácí si první velkou šanci vytvořili už ve 4. minutě. Clément Grenier centroval od rohového praporku na hlavu M’Bayeho Nianga, který mířil o kousíček nad. V závěru úvodní desetiminutovky přiletěl centr pro změnu do vápna Rennes. Romain Salin balon podběhl, takže hlavičkující Leonardo Balerdi měl před sebou odkrytou svatyni. Jeho koníček však nakonec za brankovou čáru nedoletěl.

Není to tak dávno, co Darío Benedetto předváděl spolehlivé výkony a v zakončení si počínal vcelku suverénním způsobem. Ve 13. minutě duelu s Les Rouges et Noirs měl velikánskou šanci, když mu míč poslal Florian Thauvin. Bohužel pro celý Olympique se jeho volej z hranice malého čtverce mezi tři tyče nevešel.

Ve 24. minutě volil Dimitri Payet přihrávku z pravé strany až mimo pokutové území. Pape Gueye si balon zpracoval, aby jej poslal z nějakých dvaadvaceti metrů přízemní střelou hezky k pravé tyči - 0:1. Ve dvaatřicáté minutě to zkusil Payet z přímého kopu sám. Naneštěstí pro OM o kousek minul. Jenže Gueye ve 36. minutě nesmyslně fauloval ve středu hřiště a inkasoval žlutou kartu. A protože tu první si připsal už v úvodu zápasu, musel ze hřiště.

Svěřenci Juliena Stéphana stihli do konce úvodního poločasu v početní převaze jenom jednu střelu. Postaral se o ni Eduardo Camavinga a byla docela nepřesná. Po změně stran odolávala obrana klubu z přístavního města necelých dvacet minut. Pak poslal Jérémy Doku zprava centr na bližší tyč, kde se hlavou prosadil Hamari Traoré - 1:1.

Domácí měli nadále více ze hry, což mohl potvrdit Adrien Hunou. V 69. minutě se ovšem teprve zastřeloval. Za deset minut mohl skórovat střídající Bourigeaud. Jeho pokus byl zblokovaný, a pak mířil vedle Steven N’Zonzi. Radost bretaňského celku přišla na pořad večera až ve třiaosmdesáté minutě.

Přímý kop byl rozehrán na hlavu Nayefa Aguerda, jenž posouval na neobsazeného Adriena Hunoua, po jehož zakončení ze vzduchu skončil kulatý předmět díky spolupráci s levou tyčí na místě určení - 2:1. Do konce utkání si Rennes těsné vedení pohlídalo a může se těšit na další prosincové zápasy, ve kterých narazí na Lorient a Mety. Na Marseille čeká Remeš a Angers SCO.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele