2. kolo
29.08.2020 17:00 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Radost hráčů Rennes (© AFP)

Rennes si poradilo s Montpellierem a po divokém průběhu ho zdolalo 2:1

Rennes si letos poprvé v novodobé historii zahraje vytouženou Ligu mistrů a před jejím začátkem prokazuje velmi dobrou formu na domácí scéně. Nejprve remizovalo na půdě favorizovaného Lille, nyní si dokázalo poradit s konkurenčním Montpellierem v nejtěsnějším poměru 2:1. Sobotní utkání rozhodně neprobíhalo v rukavičkách a k vidění byly hned dvě červené karty, hosté se i přes závěrečný tlak zmohli jen na snížení v samém závěru.

Přitom HSC vůbec nezačalo špatně a první možnost si vypracovalo po devíti odehraných minutách, kdy se u zadní tyče zjevil osamocený Chotard, jenomže se dostal až do příliš ostrého úhlu a nakonec hlavičkoval do boční sítě. Domácí čekali na svou šanci a ta přišla přesně v polovině úvodního dějství. Na pravém křídle předvedl famózní průnik Brazilec Raphinha a v závěru akce i přes složitou pozici přihrál před branku.

Tam trefil nohy stojícího Damiena Le Talleca a balón se k jeho smůle nešťastně odrazil do sítě. Krátce po odehrané půlhodině mohl navýšit vedení Stade šestadvacetiletý Hunou. Ten napoprvé přelstil ofsajdovou past a utíkal sám směrem k hostující brance, avšak svým přízemním pokusem orazítkoval bližší konstrukci. Vzápětí stejný hráč trefil brankovou konstrukci podruhé, tentokráte po jeho pumelici z osmi metrů zvonilo břevno.

Velkou pochvalu si však zaslouží také brankář Omlin, jenž parádním zákrokem doslova zabránil jistému gólu. Jeden z klíčových okamžiků se zrodil ve 43. minutě, kdy Florent Mollet velmi nevybíravě atakoval Maouassau. Rozhodčí Delajod nejprve vytáhl žlutou kartu, nicméně po přezkoumání videozáznamu svůj původní verdikt změnil a Molletovi ukázal přímou červenou kartu. Hosté se však nevzdali a po změně stran mohli z ničeho nic srovnat.

K odraženému míči se propracoval Souquet a ze střední distance olízl pravou tyč. V 61. minutě se postavil k přímému volnému kopu z dvaadvaceti metrů Raphinha a jeho nádherná rána skončila na horní tyčce. Domácí si zkomplikovali situaci asi dvacet minut před závěrečným hvizdem, neboť po vyloučení Martina Terriera se síly na trávníku vyrovnali. Rennes se i přesto mohlo uklidnit o čtyři minuty později.

Talentovaný mladík Eduardo Camavinga předvedl perfektní individuální průnik na levé straně šestnáctky a nezištnou střelou ukázkově zavěsil k protější tyči. Montpellier to ani v tuto chvíli nezabalil a kýženého snížení se dočkal v první minutě nastavení. Gaëtan Laborde akrobaticky hlavičkoval po ukázkovém pasu střídajícího Oyonga a míč zaplachtil do branky nad marně se natahujícího gólmana Salina, ovšem hostům na další odpověď již prakticky nezbyl žádný čas.

Autor: Viktor Sandev / ligue1.com, whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele