4. kolo
19.09.2020 21:00 CET
2 : 1
(0:1)

Reportáž

Debut jako hrom! Mladík Truffert zařídil Rennes výhru nad Monacem

Oba celky před tímto vzájemným zápasem ještě neprohrály, a ačkoli finálnímu bezbodovému neúspěchu byli nyní blíže fotbalisté Rennes, díky dvěma brankám z poslední desetiminutovky se radovali z konečného vítězství. Monaco pod vedením kouče Nika Kovače poprvé v sezóně odcházelo ze hřiště výrazně zklamané, byť po prvním poločase se ujalo vedení o jeden gól.

Obě mužstva po třech odehraných kolech získala na své konto shodných sedm bodů, a to dokonce v té samé posloupnosti. Nejprve na řadu přišla remíza, pak dvě výhry. Vyrovnaný souboj se tak v podstatě čekal i v tomto zápase, přičemž papírové předpoklady se vlastně naplnily. Zmiňme jenom například, že oba týmy vyprodukovaly shodný počet střel na bránu.

Domácím hrdinou tohoto mače se stal teprve osmnáctiletý obránce Adrien Truffert, který v Ligue 1 nastoupil vůbec poprvé ve své kariéře a prožil doslova snový start. Ve 41. minutě přišel na plac z lavičky náhradníků, aby ve druhém dějství vyprodukoval rozhodující centr během srovnávání stavu a aby nakonec on svou přesnou muškou definitivně změnil skóre.

Do jakési první pološance se propracovali svěřenci trenéra Juliena Stéphana. Brankář Salin poslal svým nákopem do běhu na levé straně Maouassu, jenž se zprvu chytře zbavil bránícího Aguilara, následně obral o míč také nedůrazného Disasiho, hledal pak svou přihrávkou spoluhráče v pokutovém území, do zámezí ale stačil balón odvrátit stoper Badiashile.

Knížecí klub naopak na opačném konci hrací plochy gólově udeřil, a to ve 28. minutě. Po rohovém kopu, zahrávaném Fábregasem, se za vápnem dostal k zakončení Diop, tomu ovšem meruna sklouzla z kopačky. Přesto domácí defenzíva zazmatkovala, Da Silva a Nzonzi se spolu nepohodli, a tak míč skončil u Ben Yeddera, jenž tvrdě trestal a zamířil pod břevno.

Kdyby v 57. minutě proměnil Ben Yedder svou další obrovskou příležitost, těžko by se zřejmě Rennes vývoj zápasu pokoušelo nějak otáčet. Hostujícího forvarda vybídl v šestnáctce svým centrem Sidibé, rezultující rázný pokus z voleje však skončil pouze na břevně. Také SRFC orazítkovalo brankovou konstrukci, v 65. minutě trefil tyčku slibně pálící Bourigeaud.

Družstvu z Bretaňského poloostrova se přece podařilo vyrovnat v závěrečných pasážích utkání. Střídající Truffert vybídl svým obloučkem na hranici brankového území Nzonziho, který hlavou uklidil balón ke vzdálenější tyčce. A v první minutě nastavení si Truffert připsal k asistenci i přesný zásah, poněvadž levačkou perfektně zužitkoval přihrávku od Terriera.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele