38. kolo
23.05.2021 21:00 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Kylian Mbappé (© AFP)

PSG na závěr vyhrálo, titul přesto uzmulo Lille. Brest se udržel v Ligue 1

PSG se sice rozloučilo s touto sezónou očekávaným vítězstvím v Brestu, přece však muselo po skončení střetnutí smutnit, protože ligový titul urval jeho protivník z Lille. Tomu se podařilo venku skolit Angers, a udržel tak odstup od konkurenta na rozdíl jednoho bodu. Obhajoba ligového prvenství se v hlavní francouzské metropoli letos jednoduše nekonala.

Svou část úkolu Les Parisiens splnili, vyhráli o dvě branky. Nutně ale potřebovali zaváhání "Dog" v souběžně hraném klání, k němu nakonec nedošlo, a zbyla tak na ně v tabulce pouze druhá příčka. Důvody k oslavám měl naopak i přes porážku Brest, jenž nespadl na osmnáctou pozici, znamenající baráž, poněvadž Nantes svůj poslední duel proti Montpellieru nezvládlo.

Hosté měli velkou šanci na skórování už v 19. minutě. Nařízena byla totiž v jejich prospěch penalta poté, co bránící Faivre na hranici vlastního pokutového území srazil k zemi Di Maríu. Dle předpokladů se ujal exekuce Neymar, který nic neměnil na svých rituálech, nakonec ovšem přízemní střelu namířil jenom vedle brány, byť gólman Larsonneur by jinak stěží zasáhl.

Ve 31. minutě se pokoušeli taktéž "Piráti" o průběžnou změnu stavu, nicméně gólman Navas se přece činil proti slušnému pokusu Charbonniera. Až ve 37. minutě PSG poprvé rozvlnilo síť, a nutno říci, že inkasování představovalo pro Brest hodně smolnou záležitost. Pas z rohového čtvrtkruhu od Di Maríi se odrazil od bránícího Faivreho a zapadl pak obloukem pod břevno.

V 66. minutě mohli domácí zareagovat na nepříznivý vývoj, znovu se projevil Charbonnier, jenž unikl za pařížskou obranu, řítil se sám na bránu, nicméně ztroskotal na Navasovi. Na druhé straně naopak zaúřadoval Mbappé, nejlepší kanonýr Ligue 1, který pláchl všem svým sokům, udělal kličku Larsonneurovi, a i přesto, že byl podražen obráncem Duvernem, zacílil přesně.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele