23. kolo
03.02.2021 21:00 CET
2 : 2
(0:2)

Reportáž

Facundo Medina (© AFP)

RC Lens remizoval s Olympique Marseille 2:2

Ani dvoubrankové vedení nestačilo Olympique Marseille na vítězství a po comebacku RC Lens se nakonec body dělily. Remíza je pro hosty další ztrátou a prodloužením trvající krize. Marseille si vytvořila náskok už v poločase brankami Thauvina a Milika, ovšem po změně stran nejprve snížil Sotoca a po něm vyrovnal Medina.

Bylo velkou otázkou, kdo usedne na lavičku Marseille po rezignovaném Villasovi-Boasovi. Vedení už sice má připravenou náhradu v podobě Luciena Favreho, ale duel s RC Lens ještě musel "odřídit" ředitel tréninkového centra Maročan Nasser Larguet.

Marseille byla od začátku pod konstantní převahou domácího mužstva, ale to jí vůbec nemuselo vadit, protože si postupně vypracovala dvoubrankové vedení. Nejprve tedy musela přečkat gól Simona Banzy, který neplatil pro předcházející ofsajd. Sotoca se nemohl radovat ani ve 23. minutě, kdy z vyložené pozice pálil těsně vedle.

Lens zahazovalo a tak ve 37. minutě přispěchala Marseille s lekcí efektivity. Florian Thauvin si ve vápně zpracoval balón a pohotovou ranou překonal gólmana Lecu. Ještě větší pohroma pro domácí přišla v nastaveném čase prvního poločasu. Álvaro González sklepl dlouhý nákop do vápna a Arkadiusz Milik rovnou z první zvýšil na 2:0. Pro polského útočníka to byla premiérová trefa v dresu Les Phoceéns.

Nasser Larguet mohl být spokojen, ovšem vstup do druhého poločasu se zase hostům nepovedl. Banzův střílený centr prošel až k nohám Floriana Sotocy, který propálil brankáře Mandandu. Hned vzápětí mohl vrátit dvoubrankové vedení na stranu Marseille Thauvin, ale branku těsně minul.

RC Lens se nakonec podařilo vyrovnat v 61. minutě. Na Claussův fantastický centr si naběhl Facundo Medina a dvoubrankový náskok OM se rozplynul. Domácí pak byli o něco lepším týmem, ovšem své šance na obrat nevyužili. Florian Sotoca pálil v další jasné gólovce vedle a nic dalšího už se do závěrečného hvizdu nestalo.

Marseille tak pokračuje ve výsledkové krizi, protože remíza 2:2 je pro ní ztrátou. Naopak RC Lens jako nováček potvrdil, že prožívá dobrou sezonu a v tabulce Ligue 1 mu patří solidní sedmá příčka.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele