14. kolo
12.12.2020 21:00 CET
2 : 3
(1:2)

Reportáž

Stephy Mavididi (© AFP)

RC Lens v pětibrankové přestřelce podlehl Montpellieru

Parádní fotbal se odehrál v Lens, kde domácí tým změřil síly s Montpellierem. Šance byly k vidění na obou stranách a zatímco se domácí prosadili dvakrát, hostující HSC trefil cíl třikrát.

O první rozruch se postarali ve 12. minutě domácí. Po rychlém přechodu do útoku pálil bez přípravy Florin Sotoca, ale Omlin schoval balón do rukavic. Hosté byli v koncovce důraznější a po čtyřech minutách od Sotocovy střely rozvlnil síť Alvaro Mavididi. Po ukázkovém centru Delorta ťukl zblízka hlavou do balonu a Leca poprvé inkasoval. O deset minut později přilétl do šestnáctky domácích další načechraný balón a tentokrát Pedro Mendes s velkou dávkou štěstí vstřelil druhý gól svého týmu. Brankář Leca sice centrovaný balón boxoval, ale jen do míst, kde stál Mendes.

Dvoubrankový náskok už znamenal pro domácí vážný problém, nicméně ještě do poločasu bylo sníženo. Seko Fofana práskl do balónu, který nejprve orazítkoval tyč a poté se odrazil od brankářových zad do branky. Těsně před odchodem do šaten mohl zajistit remízu Loïc Badé, jenomže svojí střelou těsně minul zařízení.

V prvním poločase byl k vidění dobrý fotbal plný zajímavých okamžiků na obou stranách a v nastoleném trendu se pokračovalo i po změně stran. Hned po přestávce byl Omlinem faulován Fofana a sudí nařídil pokutový kop. Gaël Kakuta utáhl penaltu k tyči a srovnal na průběžných 2:2.

Montpellier sice prohospodařil dvoubrankový náskok, ale následně ukázal, kdo je na hřišti pánem. Labordeho nebezpečnou hlavičku ještě Leca vytěsnil, ale v 69. minutě už potřetí v zápase inkasoval. Po rohovém kopu hlavičkoval Gaëtan Laborde a domácí museli opět dotahovat.

Závěr zápasu přinesl opět šance na obou stranách. Mollet si tvrdou ranou vylámal zuby na Lecovi a akrobatické zakončení Ganaga zase zlikvidoval Omlin. Sudí Stinat ještě přidal pět minut nastaveného času, ale ani během něho domácí vyrovnat nedokázali. Montpellier se díky výhře přiblížil absolutní špičce, Lens zůstává na osmém místě.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele