26. kolo
21.02.2021 15:00 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Simon Bokote Banza (© AFP)

Výhra proti Dijonu vystřelila Lens na pohárovou pozici

Tým Francka Haiseho se sice nevyvaroval některým zaváháním, ale přesto má sezonu parádně rozehranou. Čtyřicet bodů po šestadvaceti kolech jest opravdu velice solidní výkon. Naopak Dijon, který dohrával o deseti, zůstane po patnácté porážce poslední.

Jako první střílel hned v úvodu zápasu Jordan Marié. Loïc Badé nedopustil, aby se balon dostal k Jean-Louisi Lecovi. V 16. minutě to zkusil Gaël Kakuta hodně z úhlu. Na to, aby měla tahle myšlenka šanci na úspěch, by se do kulatého předmětu musel opřít levou nohou. Skóre se poprvé měnilo až v závěru úvodní třicetiminutovky.

Florian Sotoca zachránil míč na hrací ploše a odcentroval z pravé strany do vápna. Bruno Ecuele Manga odhlavičkoval pouze k Sekovi Fofanovi, který se do střely z první skvěle položil - 1:0. Úvodní pětačtyřicetiminutovka tedy přinesla více radosti klubu, za který v minulosti nastupoval také Vladimír Šmicer.

Vyrovnání se na Stade Bollaert-Delelis uskutečnilo po hodině hry. Ngonda Muzinga dostal ve vzdálenosti nějakých dvaadvaceti metrů od brány prostor ke střele, která před gólmanem Lecou poskočila a o od pravé tyče se odrazila cca metr za brankovou čáru - 1:1. Jenže už za 180 sekund bylo všechno zase jinak.

Jonathan Clauss rozehrál přímý kop na pravačku Simona Banzy, který ve vzduchu dokázal přesně zamířit - 2:1. O deset minut později si Aboubakar Kamara došlápnul ve středu hřiště na Jonathana Gradita a bez předchozího napomenutí vyfasoval červenou kartu. V ten moment už asi David Linarés tušil, že tentokrát to na body znovu nevypadá.

Rozdíl přitom mohl být dvoubrankový, kdyby Anthony Racioppi nevytáhnul ve čtyřiaosmdesáté minutě dělovku Loïca Badého, která směřovala pod břevno. Lens věří, že se na další výhru podaří dosáhnout za týden na stadionu Angers. Dijon se sice představí doma na Stade Gaston Gérard, jenže dorazí neoblíbené PSG, které v minulosti celku z Burgundska naložilo čtyři, šest, ba dokonce i osm branek.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Kolik stojí 3 body??

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele