32. kolo
10.04.2021 17:00 CET
1 : 4
(0:3)

Reportáž

PSG splnilo povinnost a vyhrálo ve Strasbourgu 4:1

Fotbalisté PSG zvládli utkání ve Štrasburku a domácí Racing porazili jasným rozdílem 4:1. Tři góly už nastříleli v prvním poločase a po změně stran výsledek udržovali. Prosadili se Kylian Mbappé, stejně jako Pablo Sarabia, Moise Kean a Leandro Paredes. Čestný úspěch Racing měl na svědomí Moïse Dion Sahi.

Trenér Mauricio Pochettino udělal oproti zápasu v Mnichově rovnou sedm změn, čímž dal jasně najevo, že je pro něho odveta s Bayernem prioritou. Přesto ale riskoval, protože případná ztráta by mohla znamenat velké problémy v boji o francouzský titul. Pařížané samozřejmě znali výsledek pátečního utkání Lille a potřebovali na východě Francie vyhrát.

Domácí Strasbourg neměl co ztratit a v zápase začal nebojácně. Už v 9. minutě pořádně vystrašil brankáře Navase střelou do tyče Thomasson. Byla to parádní rána a kdyby skončila v síti, mohlo se utkání vyvíjet úplně jiným směrem. PSG bylo efektivnější a o sedm minut později šlo do vedení. Kylian Mbappé se na levé straně šikovně uvolnil jeden na jednoho a střelou mezi nohy brankáře Selse otevřel střelecký účet utkání. A nezůstalo jen u jedné branky. Ve 28. minutě dostal přihrávku Pablo Sarabia, nikým neatakován vstoupil do šestnáctky a střelou k tyči zvýšil na 2:0. Racingu se nedařila souhra a PSG toho dokonale využívalo. Zkázu domácích v prvním poločase dokonal Moise Kean, který podobně jako Sanabria neomylnou střelou k tyči překonal gólmana Selse.

Pařížané vyřídili svého soupeře už v poločase a po změně stran mohli výsledek bez problému udržovat. Pochettino se také rozhodl pro zajímavé střídání a šanci dostal náhradní brankář Sergio Rico.

Racing ale nechtěl prodat kůži lacino a v 63. minutě se vrátil zpátky do hry. Rychlý protiútok zakončil po centru Bellegardeho rovnou z první Moïse Dion Sahi. Byla to jen jiskřička naděje, protože hosté neponechali nic náhodě a Leandro Paredes parádní střelou z volného přímého kopu vrátil favoritovi tříbrankový náskok. Sels plachtil vzduchem jak mohl, ale zbytečně. Závěr zápasu už se v klidu dohrával. Strasbourg na jakýkoliv odpor už rezignoval a přeci jen si komplikuje boj o záchranu. Pařížané splnili svojí povinnost a zareagovali na výhru Lille tím nejlepším způsobem. Co je však hlavní, v klidu se mohou připravovat na veledůležitou odvetu s Bayernem.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Csaplárova past

PSG udela titul a jeste s naskokem 4 body ...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele