38. kolo
23.05.2021 21:00 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Trevoh Chalobah (© AFP)

Vzájemná remíza Štrasburku s Lorientem nakonec nebyla fatální ani pro jeden klub

Před závěrečným kolem se rozhodovalo mezi pěticí týmů, které mohly skončit na barážovém postu. Lorientu i Racingu výrazně pomohly porážky Brestu a Nantes. V příští sezoně tedy opět nebudou chybět mezi francouzskou elitou.

Po nemastném neslaném úvodu přišla 18. minuta a s ní vedoucí gól domácích. Nebyl to Ludovic Ajorque, nýbrž Habib Diallo, kdo z jedenácti metrů dorážel hlavou do sítě odražený balon - 1:0. Les Merlus se dostali do nebezpečnějšího zakončení de facto až po půl hodině hry. Bohužel nemířilo mezi tři tyče.

Zbývající minuty úvodního dějství se nesly ve znamení opatrnosti. Jedinou příležitostí ke skórování mohly být standardní situace. Při jedné takové pálil Frédéric Guilbert, jenže neprostřelil před sebou stojící zeď. Do druhé půle vstoupili lépe hráči klubu, který nastupuje k domácím duelům na Stade du Moustoir. A za svou aktivitu byli odměněni v 55. minutě.

Enzo Le Fée rozehrával z pravé strany takový zkrácený roh. Laurent Abergel chytře přepustil za sebe. Míč se tak dostal až na malé vápno, kde jej levačkou z první uklízel Trevoh Chalobah po zemi přesně k pravé tyči - 1:1. Tím byl střelecký účet tohoto zápasu vyčerpán. Přesto se aktéři ještě propracovali k nějaké příležitosti.

Jako třeba Ajorque deset minut po inkasovaném gólu. Bohužel pro něj i pro celý Štrasburk mířil dosti nepřesně. V 77. minutě zkusil štěstí Habib Diallo, nicméně na pozorného Paula Nardiho si nepřišel. Více pozoruhodného toho prázdný Stade de la Meinau už neviděl. Jak Lens, tak Lorient tedy po postupu udrželi prvoligovou příslušnost.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
DidusIneptus

Dijon se s ligou rozloučil důstojně. Ve druhé bude jedním z hlavních aspirantů na postup. Držím palce.

Reagovat
Seydou Doumbia

Podle čeho usuzuješ že se Dijon vrátí zpátky?

Reagovat
DidusIneptus

Štrasburk se zachránil spolu s ostatními čtyřmi silně ohroženými. Ovlivnila to očekávaná vHra PSG v Brestu.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele