37. kolo
16.05.2021 21:00 CET
4 : 0
(2:0)

Reportáž

Marquinhos (© AFP)

PSG pohotově skolilo oslabenou Remeš, ta se i přes porážku prakticky zachránila

O titulu v Ligue 1 se bude rozhodovat opravdu až v posledním kole. PSG totiž doma nemělo výraznější potíže s Remeší, oslabeného protivníka setnulo čtyřmi góly, a protože Lille jako by nezvládlo tíhu okamžiku a neskolilo St. Étienne, zmenšil se odstup od obou soupeřů na rozdíl jednoho bodu. I přes finální prohru se mimochodem hosté vlastně udrželi na ligové úrovni.

Je ale pravda, že po plichtě aktuálně vedoucího celku se vlastně stejně situace nijak rapidně nezměnila. LOSC k jistotě prvenství stačilo v posledních dvou kolech uzmout čtyři body, ten jeden teď právě získalo, akorát že aby se nemuselo ohlížet na výsledek pařížského celku na půdě Brestu, musí Angers na závěr bez otálení porazit. Trumfy každopádně chovají Dogy.

Les rouges et blancs v Parku princů nekladli velký odpor, nutno říci, že celé klání bezpochyby hodně ovlivnila brzká červená karta. I přesto, že jsou vzdáleni od barážové pozice na rozdíl pouhých dvou bodů, los je k nim příští neděli tak příznivý, že i kdyby přece došlo na shodný počet bodů hned u několika mužstev, mělo by jim pomoci k záchraně lepší konečné skóre.

Pařížané si pozitivnější vstup do utkání snad ani nemohli přát. Mbappé už v 10. minutě hodlal cílit do prázdné brány, ve skluzu se snažil inkasování zamezit stoper Abdelhamid, a jelikož ho míč nešťastně trefil do ruky, nejenže byla nařízena penalta, zároveň rovněž došlo k vyloučení. Tradiční exekutor Neymar se nemýlil, pohotově do protipohybu gólmana Rajkoviče zakončil.

Oklepat se z téhle rány bylo pochopitelně pro Remeš nesmírně složité. Jakýsi herní plán se jí v tu chvíli sesypal jako domeček z karet, ve 24. minutě přitom obdržela další branku, v tomhle případě už se na střeleckou listinu Mbappé zapsal, obránce Foket totiž zachyboval, neodvrátil balón do bezpečí a pouze ho nahrál do loženky svému protihráči, jenž hrubici tvrdě potrestal.

PSG nepotřebovalo odvést dechberoucí výkon, ve druhém poločase si pouze hlídalo pohodlný náskok, který nenavýšil v 58. minutě Ander Herrera, jelikož trefil jen brankovou konstrukci. Avšak v 68. minutě již rozvlnil síť hlavou Marquinhos po rohovém kopu Neymara a vítězství pak ještě v 89. minutě pečetil Kean, jenž mířil z šestnáctky svou levačkou ke vzdálenější tyči.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele