19. kolo
09.01.2021 21:00 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

Mauro Icardi (© AFP)

Slušný návrat Icardiho! Výraznou měrou přispěl k výhře PSG nad Brestem

PSG využilo zaváhání Lyonu, který nedokázal naplno uspět v Rennes, a opět se přiblížilo jeho vedoucí příčce na rozdíl pouhého jednoho bodu. Doma se mu podařilo skolit Brest, těšit se přitom mohl nový kouč Mauricio Pochettino nejen ze zisku premiérových tří bodů, ale také z povedeného návratu útočníka Maura Icardiho, který zaznamenal jeden gól a jednu asistenci.

Domácím velelo proti celku z Bretaňského poloostrova zvítězit, vstup do nového roku se jim totiž nevydařil díky plichtě na hřišti St. Étienne, a celou situaci bylo potřeba bezpochyby uklidnit. A po výsledkové stránce neselhali. Hosté se svým protivníkem padli už posedmé v řadě, pořád tedy platí, že z nějakého úspěchu se vůči němu radovali naposledy v roce 2011.

Svěřenci kouče Oliviera Dall'Oglia vstoupili do utkání odvážně, pařížská brankářská jednička Navas se musela mít na pozoru už v 5. minutě, jelikož slušnou pumelici na něj vyslal Faivre. Protože ovšem hostující forvard na soupeřovy rukavice nevyzrál, mohli se na druhé straně dostat Les Parisiens do vedení. A právě to jim zařídil v posledních týdnech velmi produktivní Kean.

Centr z rohového čtvrtkruhu ze 16. minuty od Di Maríi našel kapitána Marquinhose, který svou táhlou hlavičkou orazítkoval tyčku, míč se od ní odrazil do cesty volného spoluhráče, jenž pak pohotově zacílil. Zareagovat na tento nepříznivý stav se pokoušel v 52. minutě Honorat, svou akci však zakončil pouze střelou do míst, kde byl připravený pozorný Navas.

Jinak ovšem působilo směrem dopředu více nebezpečněji PSG. Mbappé neproměnil své šance v 50., 60. a 67. minutě, ve všech třech případech ho vychytal gólman Larsonneur. Do hry se mimochodem v 65. minutě mezitím zapojil Icardi, jenž letos vlivem zdravotních potíží odehrál teprve svůj šestý zápas. A nutno podotknout, že po vstřelené brance byl dost hladový.

V 78. minutě se po přihrávce Pabla Sarabii objevil sám před Larsonneurem, z blízkosti ho ale ještě nyní nepřekonal. Až o tři minuty později Argentinec přece rozvlnil síť, to když těžil z výtečné práce Mbappého na levé straně. A v 83. minutě pečetil konečnou výhru PSG svou levačkou Pablo Sarabia, jemuž balón do běhu ve středu pole sklepl elegantně patičkou Icardi.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele