35. kolo
01.05.2021 17:00 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Radost hráčů PSG (© AFP)

Paříž svojí povinnost splnila a RC Lens porazila 2:1

Fotbalisté PSG splnili svojí povinnost a nebezpečné RC Lens porazili 2:1, čímž opět vyvinuli tlak na vedoucí Lille. Zároveň také zvládli generálku na odvetné utkání semifinále Ligy mistrů na půdě Manchesteru City, které je na programu již v úterý.

Obhájce titulu PSG stále riskuje, že sezonu skončí bez zisku velké trofeje, tedy bez domácí soutěže nebo Ligy mistrů. Zatímco v Ligue 1 dýchá na záda Lille, v Lize mistrů bude muset napravovat úvodní porážku z Parku princů.

Ale zpátky k zápasu s RC Lens. Pařížané byli pochopitelně velkým favoritem, byť Lens patří k příjemným překvapením letošní sezony a jako nováček bojuje o evropské poháry. Hosté se snažili favorita zaskočit rychlým gólem, což se ale nepodařilo. Například kroucený centr Clausse se stočil k zadní tyči a nikdo z hostujících jej nezasáhl. Krátce na to musel Pochettino poprvé střídat a zraněného Dagbu nahradit Kehrerem. Každopádně převaha PSG se postupem času začala projevovat a v šancích se ocitli Neymar i Icardi, než ve 33. minutě zařídil vedení prvně jmenovaný hráč. Medina se zbytečně nechal obrat o balón a Neymar pak sám před Faríňézem nezaváhal.

Pařížané se mohli uklidnit a dál vytvářet šance. Po jedné z nich Neymar sklepl balón Sanabriovi a Faríňéz tentokrát vytáhl skvělý zákrok. Se svojí šancí přispěchalo před koncem poločasu i RC Lens a Fofana Navasovu branku nejprve trestuhodně přestřelil a o chvíli později pálil jen do boční sítě.

Pokud možno utkání co nejrychleji rozhodnout druhým gólem, nabádal své svěřence trenér Pochettino. RC Lens vystrkovalo růžky a Kalimuendo před brankou na balón nedosáhl. Domácí se mohli opět spolehnout na stopera Marquinhose, který hraje ve skvělé formě a v 59. minutě vstřelil ze vzduchu po rohovém kopu druhý gól Pařížanů.

Nebylo to na dlouho, protože RC Lens okamžitě snížilo a zůstalo v kontaktu. Kalimuendo zkusil neúspěšně střihnout nůžkami, ovšem přihrál tím Ignatiusovi Ganagovi, který z první napálil balón do sítě. Do konce stále zbývala půlhodina a oba celky si dál vytvářely šance. Neymar pálil z přímého kopu do tyče a Icardimu nebyl uznán gól kvůli přihrávce do ofsajdu. V nastavení si zkoušel vymodlit penaltu Neymar, ale sudí jeho tužby nevyslyšel a pak krátce na to odpískal konec.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele