31. kolo
03.04.2021 17:00 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Jonathan David (© AFP)

PSG padlo v důležitém souboji s Lille, Neymar byl vyloučen

Lille, podobně jako na podzim, s PSG neprohrálo, ba co více, v Parku princů dokonce uzmulo těsné vítězství, díky kterému o tři body svého soka předskočilo v tabulce a dostalo se opětovně do vedení. Mizérii a frustraci domácích, kteří nedokázali nijak zareagovat na jediný gól Jonathana Davida, potrhla nakonec v závěru taktéž červená karta pro útočníka Neymara.

Hostující lodivod Christophe Galtier znovu ukázal, že je aktuálně v Ligue 1 možná vůbec tím nejschopnějším stratégem, a byť k dispozici nemá nijak hvězdný kádr, umí s ním bodovat i proti nejostřílenějším francouzským klubům. Lille se podařilo díky kompaktnímu a takticky výtečnému výkonu urvat čisté konto a udržet na uzdě největší ofenzivní hrozby Les Parisiens.

Přitom před duelem musel Galtier řešit dvě nepříjemnosti. Tou první, náhlou a nečekanou, byl čerstvý pozitivní test na koronavirus u Yusufa Yaziciho, sice nestabilního článku základní jedenáctky, leč pořád nejlepšího střelce týmu. A tou druhou, o které věděl dopředu, byla ztráta obou pravých krajních beků Jérémyho Pieda a Zekiho Celika, jež tedy nahradil Tiago Djaló.

Povoláním stoper se přitom na své straně musel vypořádat s obvyklými ataky rychlonohého Kyliana Mbappého, který si po plnění reprezentačních povinností v dresu Francie nepřivezl úplně ideální formu. A nutno říci, že svou úlohu portugalský obránce zvládl nadmíru dobře. Spolu se záložníkem Renatem Sanchesem zvládal mít svou zónu jako dobře uzavřený prostor.

Nejvíce byl přitom na očích v samém závěru utkání, spíše v tom negativním slova smyslu. Po souboji s Neymarem, jehož lehce fauloval, se jal zdržovat a sebral míč do rukou. Brazilec do svého soka v tu chvíli strčil. A problém byl na světě, sudí Bastien ukázal oběma aktérům žluté karty za jejich prohřešky, a protože už jednu dříve inkasovali, byli taktéž zároveň vyloučeni.

Souboj s Lille měl být pro PSG tou nejlepší generálkou na středeční čtvrtfinále Ligy mistrů na půdě Bayernu. Tvrdě se nicméně ukázala realita absence středopolaře Marca Verrattiho, který mimochodem kvůli nemoci COVID-19 nebude k dispozici ani pro Ligu mistrů. Jeho schopnosti v záloze PSG jednoduše chybí, nejvíce vázla právě asi mezihra.

Osudový okamžik, o který se postaral David, přišel na řadu ve 20. minutě, to když kanadský forvard zužitkoval velmi snadno přihrávku zprava od Ikoného. PSG si vytvořilo zřejmě více brankových možností, přesný zásah ovšem nezaznamenalo ani v jednom případě. A pokud chce vážně usilovat o postup do semifinále milionářské soutěže, musí se pořádně zlepšit.

Domácí lodivod Mauricio Pochettino má alespoň, na rozdíl třeba od Lille, které ještě narazí na Lyon, výhodu zřejmě trochu lehčího losu v následujících sedmi kolech. Mohl by tohoto faktu využít a stáhnout s týmem tříbodové manko. Připomeňme jen, že o konečném pořadí bude na konci soutěže rozhodovat skóre a ne vzájemné zápasy, v nichž mají Dogy vůči PSG navrch.

Autor: Patrik Sandev / eurofotbal.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele