33. kolo
18.04.2021 13:00 CET
3 : 2
(0:0)

Reportáž

Mauro Icardi (© AFP)

PSG v divokém závěru přetlačilo Saint-Étienne

Jen sekundy scházely k tomu, aby Les Verts, jejichž forma šla v posledních týdnech nahoru, uhráli s obhájcem titulu remízu, tak jako na začátku ledna. Jenže Mauro Icardi nakonec zařídil dvaadvacáté vítězství, což znamená, že ztráta na vedoucí Lille zůstává jednobodová. Pro LOSC je to před utkáním s Lyonem nepříjemná zpráva. Tím spíše, že pařížský velkoklub se střetne s Metami, které s ním nebodovaly od roku 2007.

Zápas měl velmi solidní tempo už od začátku, nicméně v úvodní dvacetiminutovce scházela borcům na obou stranách barikády větší přesnost. První velkou šanci si připsal na konto nejlepší střelec Ligue 1 Kylian Mbappé, avšak z bezprostřední blízkosti netrefil prostor mezi třemi tyčemi. Krátce po něm zakončoval rovněž nepřesně hostující Kévin Monnet-Paquet.

Následně se k odraženému balonu nachomýtl Danilo Pereira, jenže mířil pouze do místa, kde stál Etienne Green. V minutě pětadvacáté našel Zaydou Youssouf ideálně Romaina Hamoumu, který v dobré pozici přestřelil. Ještě před koncem úvodní půlhodiny fauloval ve vzdálenosti zhruba dvaadvaceti metrů od brány Mahdi Camara pronikajícího Rafinhu.

Přímého kopu se ujal Pablo Sarabia a orazítkoval brankovou konstrukci. Danilo Pereira pak dorážel mimo. Ve 33. minutě zahrozili hosté. Miguel Trauco centroval a Wahbi Khazri dokázal překonat Sergia Rica. Radost týmu ASSE však zkazil zdvihnutý praporek. V šestatřicáté minutě Mbappé nezvykle volil přihrávku na Rafinhu, jehož skvěle vychytal Green.

V závěru úvodního dějství se ještě dožadovali hráči PSG penalty po domnělém faulu na Mbappého, ale rozhodčí Buquet zůstal klidný. Do šaten se tedy šlo po výživném prvním poločase za bezbrankového stavu. Ani po změně stran vysoké tempo neopadlo a nadále se hrál ofenzivní fotbal. Oba celky chtěly evidentně vyhrát.

V 58. minutě se vytouženým třem bodům mohli přiblížit svěřenci Mauricia Pochettina. Přímý kop rozehrál Kylian Mbappé a balon skončil těsně vedle levé tyče. Hned po něm se osmělil Rafinha a muž v rukavicích udržel čisté konto. Po hodině hry se v dobré pozici ocitnul Khazri, leč jeho zakončení postrádalo patřičnou razanci.

Také Ángel Di María přispěchal se svou trochou do mlýna, i když byla nepřesná. Krátce po něm pálil Alessandro Florenzi a gólman musel boxovat. V 78. minutě viděl Park Princů konečně první zásah. Trauco poslal z levého křídla ideální centr pro Denise Bouangu. A protože na něj Presnel Kimpembe poněkud pozapomněl, mohl se gabonský reprezentant díky svému voleji z hranice malého čtverce radovat ze sedmého zářezu v sezoně - 0:1.

Nicméně ihned po rozehrávce poslal Ander Herrera ukázkový centr za obranu. Mbappé zkušeně míč zpracoval a okamžitě jej poslal podél vyběhnuvšího Greena na místo určení - 1:1. V 87. minutě si dvaadvacetiletý mistr světa z Ruska v soupeřově šestnáctce předkopl balon. Zřejmě by jej ani on jakožto vyhlášený rychlík nedostihl. Bohužel pro Puelův výběr mu nepochopitelně skočil pod nohy Etienne Green.

Sám faulovaný pak ze značky pokutového kopu nezaváhal - 2:1. Pokud si však Pařížané mysleli, že je dílo dokonáno, šeredně se spletli. Ve druhé minutě nastaveného času střílel z hranice vápna Bouanga. Sergio Rico kulatý předmět vyrazil jenom k levačce Romaina Hamoumy, který měl před sebou mimořádně jednoduchou úlohu.

Ovšem čerstvý semifinalista Ligy mistrů se nechtěl spokojit s dělbou bodů. Di María ještě neuspěl, avšak v poslední nastavené minutě právě argentinský záložník posadil na Icardiho hlavu ideální centr, který bývalý útočník Interu Milán usměrnil do sítě - 3:2. Velká smůla pro Les Verts, kteří však můžou už za týden proti Brestu oslavit definitivní jistotu záchrany mezi elitou.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele