29. kolo
13.03.2021 17:00 CET
3 : 1
(1:0)

Reportáž

Arkadiusz Milik (© AFP)

Sampaoliho "léčba" opět zabrala, Marseille totiž přehrála Brest o dvě branky

Marseille pod vedením nového trenéra Jorgeho Sampaoliho zvládla i svůj druhý zápas, nicméně na výhře proti houževnatému Brestu se pořádně natrápila. V úvodním poločase předvedla hrůzostrašný výkon a do vedení se dostala jen díky skvělé práci kanonýra Arkadiusze Milika. Hosté sice zhruba dvacet minut před koncem srovnali, avšak o vítězství favorita rozhodli v samém závěru Florian Thauvin s Michaëlem Cuisancem.

Olympique se tak prozatím posunuli na páté místo Ligue 1 s pětačtyřiceti body o bod před nováčka z Lensu, Brest zůstává na třinácté příčce se čtyřiatřiceti body a záchranu stále nemá jistou. První poločas toho příliš zajímavého nenabídl, domácí po nadějném začátku upadli do hluboké krize a na trávníku se doslova trápili. Teprve v závěrečných pěti minutách zabrali a první možnost si vypracovali ve 42. minutě, ale Milik hlavičkoval o kousek vedle bližší tyče.

Stejný hráč se dokázal prosadit v první minutě nastavení, kdy to už vůbec nikdo nečekal. Payet krásně sklepl míč právě pro sedmadvacetiletého polského útočníka Milika, jenž si navedl balón před hranici pokutového území a krásnou přízemní střelou se trefil do vzdálenějšího spodního rohu. Marseille tlačila i po změně stran a v 53. minutě chtěla pojistit svůj náskok, ovšem po střele Liroly odkopl balón do bezpečí dobře postavený Chardonnet.

Španělský křídelník se znovu ozval za dalších pět minut, jenže tentokráte si z mírného úhlu nepřišel na brankáře Larsonneura. Brest se s přibývajícím časem snažil tlačit a vyrovnat se mu povedlo v 71. minutě. Přímý volný kop z pravého křídla parádně rozehrál Faivre a u protější tyče našel hlavičkujícího Liliana Brassiera, který pohotově překonal naprosto bezmocného gólmana Mandandu.

Asi o deset minut později chtěl Payet vrátit svému týmu vedení, nicméně jeho ránu z přímého volného kopu vyboxoval Larsonneur. Rozhodující okamžik tohoto sobotního duelu se zrodil v 88. minutě. Po kombinaci na levé straně převzal míč střídající Brazilec Luis Henrique a zpětnou nahrávkou uvolnil nabíhajícího Thauvina, jehož projektil z deseti metrů zapadl přímo do bližší šibenice. V nastaveném čase pak přidal definitivní pojistku nově příchozí Cuisance, jelikož po dalším skvostném pasu Henriqueho zavěsil z voleje přesně k levé konstrukci.

Autor: Viktor Sandev / ligue1.com, livesport.cz, soccerway.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele