35. kolo
30.04.2021 21:00 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Radost hráčů Štrasburku (© AFP)

Marseille se rozešla smírně se Štrasburkem

Marseille se odmítla posunout na průběžné páté místo tabulky, které znamená účast v předkole Evropské konfrenční ligy, když pouze remizovala se Štrasburkem 1:1. Remíza je sice ztrátou, ale mohlo být ještě hůře, protože vyrovnávací branku domácích vstřelil až čtyři minuty před koncem Dario Benedetto.

Marseille prožívá hodně zvláštní sezonu, během které se jí mimořádně dařilo i nedařilo a výsledkem je, že maximální mety, které může ještě dosáhnout, je páté místo tabulky. Nicméně pár kol před koncem si tento cíl komplikuje.

Už samotný začátek utkání byl z obou stran vyrovnaný. Marseille možná byla častěji u balonu, ale první šanci si vytvořila až v 19. minutě, kdy se k odraženému balonu dostal Balerdi a trefil jen gólmana Selse. Štrasburk na svojí první příležitost čekal ještě déle a až po půlhodině hry minul vzdálenější tyč křižnou střelou Ajorque. Nezáživná první půle skončila bez branek a popravdě řečeno se není čemu divit.

Ani druhý poločas nepřinesl nějakou výraznější změnu a dokonce ani dvojí střídání které přichystal domácí kouč v 58. minutě. Hru Phocéens měli pozvednout Henrique a Gueye. Každopádně na víc, než na střelecký pokus Payeta se Marseille nezmohla.

O to větší šok přišel čtvrthodinu před koncem. Štrasburk rozehrál rohový kop a Stefan Mitrović ze vzduchu hlavou vstřelil vedoucí gól. Marseille měla na vyrovnání ještě čas a dočkala se až v samotném závěru. V 86. minutě odcentroval Henrique a Dario Benedetto podobně jako Mitrović hlavou nedal brankáři šanci. Výsledek 1:1 se až do závěrečného hvizdu nezměnil.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele