27. kolo
28.02.2021 21:00 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

Arkadiusz Milik (© AFP)

Marseille remizovala ve šlágru s Lyonem 1:1

Remízou skončilo utkání dvou tradičních celků Ligue 1 Olympique Marseille a Olympique Lyon. Hosté potřebovali na Stade Vélodrome zvítězit, aby se udrželi v těsném kontaktu s vedoucím Lille a to se nepovedlo i díky tomu, že na trefu Ekambiho zareagoval proměněnou penaltou útočník Milik. Lyon pak v závěru dohrával v početní nevýhodě, ale Marseille toho využít nedokázala.

Olympique Marseille naposledy vedl dočasný trenér Nasser Larquet a jeho cílem bylo získat skalp Lyonu, který po dlouhé době bojuje v Ligue 1 o titul. Hosté tedy byli mírnějším favoritem, ale na Stade Vélodrome je čekala pořádná šichta.

Lyon nakonec vstoupil do zápasu lépe a po dvaceti minutách se ujal vedení. Aouar šikovně pustil přihrávku na volného Karla Toka Ekmabiho, který povedenou střelou k tyči poslal Lyon do vedení. Marseille se snažila okamžitě odpovědět, vytvořila si tlak, ale výsledkem bylo zprvu jen nepřesné zakončení hlavou v podání Thauvina. Marseille se dočkala v závěru první půle. Po ráně Gueyeho zahrál nešťastně rukou Paquetá a sudí odpískal pokutový kop. Arkadiusz Milik, nedávno příchozí z Neapole, penaltu suverénně proměnil a zajistil poločasovou remízu.

I druhý poločas nabídl několik zajímavých okamžiků na obou stranách. Nejprve Depay v dobré pozici netrefil branku a hned po něm pálil z voleje do boční sítě domácí Khaoui. Oba celky dost často zakončovaly a na Stade Vélodrome se nehrál vůbec špatný fotbal.

V 71. minutě jasně přišlápl soupeře Lucas Paquetá a sudí brazilského záložníka vyloučil. Pro samotného Paquetu to nebylo příliš šťastné utkání, protože vedle červené karty zavinil i pokutový kop, který Marseille využila. Teď měli Phocéens ideální možnost výsledek otočit, ale trochu překvapivě byl i v oslabení nebezpečnější Lyon. Konkrétně Depay v 84. minutě dopravil balón do sítě, ovšem veškerá radost byla kvůli ofsajdu zbytečná.

Hlavní sudí zápasu pan Millot nastavil ještě dlouhých pět minut, ale ani během nich nedokázala Marseille vstřelit rozhodující branku a s Lyonem remizovala 1:1.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele