12. kolo
28.11.2020 17:00 CET
3 : 1
(2:0)

Reportáž

Florian Thauvin (© AFP)

Marseille odčinila porážku z Ligy mistrů, Nantes porazila 3:1

Jen pár dní po vytvoření smutného rekordu třinácti porážek v řadě v Lize mistrů si Olympique Marseille smlslo nad Nantes a potvrdilo výbornou ligovou formu. Na dvě branky, které v prvním poločase obstarali Thauvin s Payetem, navázal po změně stran Benedetto. "Kanárci" stihli jen upravit výsledek do konečné podoby na 3:1 ve prospěch domácích.

Jako nebe a dudy jsou výkony Olympique Marseille ve francouzské nejvyšší soutěži a v Lize mistrů. Zatímco milionářská soutěž jakoby byla zakletá, v Ligue 1 to zatím šlape. Po porážce s Portem vytvořila Marseille smutný rekord třinácti porážkách v řadě a chuť si chtěla spravit v lize proti Nantes.

Do utkání s Nantes vstoupili Boasovi svěřenci velmi aktivně a už po dvou minutách se měnilo skóre. Rongier poslal vynikající pas a Florian Thauvin, o kterého má evidentní zájem AC Milán parádním způsobem přehodil brankáře Lafonta. Domácí dál udávali tempo a Lafont musel tasit těžké zákroky. Podobně jako Thauvin se ho snažil přelobovat Payet, ale brankář Nantes skvěle zakročil.

Dimitri Payet se přeci jenom dočkal gólu, když si ve 35. minutě počkal na přihrávku Cuisance a tvrdou ranou k tyči nedal Lafontovi šanci. Hosté poprvé zahrozili až pět minut před koncem poločasu a stálo to za to. Abdoulaye Touré se pověsil do vzduchu a orazítkoval břevno!

"Kanárci" ještě nechtěli házet flintu do žita a dobře si uvědomovali, že kontaktní branka je vrátí zpátky do hry. Bohužel pro ně se po hodině hry pískal pokutový kop za hraní rukou a Darío Benedetto z puntíku zvýšil už na 3:0.

Marseille měla utkání plně pod svojí kontrolou a na jejím vítězství se nic nezměnilo ani po korekci v podání Ludovica Blase. Opora hostí se dostala k odraženému balónu a z hranice šestnáctky propálila vše, co stálo v cestě. Nic dalšího už se v zápase nestalo. Marseille se po vítězství posunula na průběžné třetí místo, stále má však dvě odložená utkání k dobru.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele