14. kolo
12.12.2020 17:00 CET
2 : 1
(2:0)

Reportáž

Marseille vyhrála v lize pošesté za sebou, tentokrát nad Monacem

V posledních dvanácti vzájemných zápasech obou celků napříč všemi soutěžemi celkem jedenáctkrát padly během devadesáti minut minimálně tři branky a ani v pořadí třináctý souboj nebyl v tomto ohledu výjimkou. Marseille zvládla tenhle mač lépe, hlavně díky parádním úvodním minutám, a proti Monacu si připsala již svou šestou ligovou výhru v řadě.

Hosté vlastně zaznamenávali na Stade Vélodrome podobný průběh utkání jako před týdnem v Lille. Také v tomto případě museli dohánět dvougólové manko, které ve finále nedorovnali, akorát nyní s tím rozdílem, že na zisk alespoň jednoho bodu měli podstatně více času. OM poslali do vedení Florian Thauvin a Darío Benedetto, snížení pak zařídil Wissam Ben Yedder.

Svěřenci trenéra Nika Kovače přitom začali hodně zostra, už pár okamžiků po počátečním hvizdu sudího Millota se ocitl v dobré možnosti Ben Yedder, avšak v koncovce nezazářil a levačkou zamířil mimo. Domácí se následně dostali do dvou slušnějších možností a ukázali svému soupeři, jak že se mají opravdu proměňovat. A tu první zužitkovali hned v 5. minutě.

Benedetto se uvolnil v šestnáctce, zatáhl míč až k brankové čáře, přes až příliš opatrně bránícího Badiashileho vyslal jemný oblouček na hranici brankového území, kde dezorientovaný obránce Caio Henrique neuhlídal Thauvina, a ten tak hlavou pohotově zacílil. O pouhých osm minut později bylo pro knížecí celek ještě více zle, inkasoval totiž podruhé.

Caio Henrique si opětovně nepočínal nejdůrazněji, Thauvin tak mohl zprava odcentrovat na zadní tyčku, kam mu seběhl Benedetto, jenž z voleje nasměroval balón nekompromisně pod břevno. Monaco bylo v prvním dějství evidentně opařené ze dvou obdržených branek, odpověď se snažili najít třeba Badiashile a Tchouaméni, oba ale vychytal gólman Mandanda.

Mužstvo kouče Andrého Villase-Boase hodlalo definitivně zlomit odpor protivníka v 59. minutě, jenomže Thauvin zamířil mimo bránu. ASM tedy ještě mohlo zdramatizovat tuhle bitvu o jih Francie, Ben Yedder využil v 79. minutě penalty poté, co ho Thauvin těsně předtím kopl do hlavy ve vlastním pokutovém území, tomu bylo ovšem naposledy, co se skóre měnilo.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com, lequipe.fr

Komentáře (1)

Přidat komentář
Pharrell

1:0 2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele