30. kolo
20.03.2021 17:00 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

Alexis Claude Maurice (© AFP)

Sampaoliho první porážka, jeho Marseille padla o tři góly v Nice

Možná že se situace Marseille nezlepší pouze náhodným mávnutím kouzelného proutku, konkrétněji mluvíme o příchodu trenéra Jorgeho Sampaoliho, pod jehož velením OM doposud předvedlo nejhorší výkon ze tří zápasů, které měl na starosti. Nice bylo v bitvě o jih Francie prostě lepším týmem a zaslouženě protáhlo svou sérii neporazitelnosti už na čtyři klání v řadě.

Ačkoli tuhle ligovou šňůru Les Aiglons jaksi narušilo nedávné vypadnutí z Coupe de France v derby s Monacem, snaží se nepříliš povedenou sezónu zachránit se vší vervou. Tabulkou se posunují směrem vpřed vstříc příčkám zajišťující evropské poháry, nicméně ty jsou v tuhle chvíli přece ještě o nějaký ten kus dál. Právě o ně vehementně usiluje taktéž hostující celek.

Je pro Nice možná škoda, že jeho lauf naruší nyní reprezentační přestávka. Po ní se nicméně určitě pokusí bezhlavě zaútočit na čelní pozice, aby se pohárové Evropy účastnilo jako letos. Olympique naopak zřejmě tuhle pauzu přece uvítá, nebo aspoň sám Sampaoli, který bude mít čas své stále ještě nové mužstvo lépe poznat. Cílem je pro něj zůstat v tabulce na páté pozici.

Svěřenci kouče Adriana Ursey byli od úvodních chvil tím aktivnějším mužstvem, v 8. minutě ještě Schneiderlin nezamířil do prostoru tří tyčí, o dvě minuty později vychytal Gouiriho brankář Mandanda a v 18. minutě domácí forvard prohrál souboj s protivníkovým mužem v rukavicích opětovně. Až ve 34. minutě se Nice přece dočkalo své kýžené a chtěné odměny.

Thuram-Ulien ze středu pole uvolnil v šestnáctce Gouiriho, ten míč chytře zasekl, jemným obloučkem ho vrátil svému spoluhráči na hranici brankového území, odkud hlavou zacílil. Marseille nebyla schopna na tenhle moment adekvátně reagovat, do poločasu se pokoušel srovnat leda tak Payet, avšak svoje mířidla neseřídil dobře. Další branky padaly až po obrátce.

Už ve 48. a 58. minutě mohli náskok svého týmu navýšit Maolida a po něm i Dolberg, jenže ani jeden z nich nestřílel přesně. V 74. minutě se už však přece prosadil Gouiri, který využil velkého zaváhání stopera Balerdiho, jenž ztratil míč pod tlakem atakujícího Dolberga. A v samém závěru pečetil zisk tří bodů Claude Maurice poté, co pokus Dolberga narazil do tyče.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com, lequipe.fr

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele