29. kolo
14.03.2021 13:00 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Moussa Koné (© AFP)

Zápas mezi Nîmes a Montpellierem vítěze nepoznal

Domácí proto nadále balancují nad propastí a dobře vědí, že je ve zbývajících devíti kolech čeká s největší pravděpodobností ještě tuhý boj o záchranu. MHSC okupují po devětadvaceti kolech devátou příčku, nicméně i letos platí, že vzhledem k vyrovnanosti Ligue 1 zůstává ztráta na pohárové pozice minimální.

Krokodýli se postarali o úvodní rozehrávku a ihned se dostali do šance. Jmenovitě to byl Zinedine Ferhat, kdo po necelých třiceti sekundách prověřil Jonase Omlina. V 8. minutě se připomněl Florent Mollet a jeho rána z dálky o kousek přeletěla břevno. Následně přišla řada na Andyho Delorta, jemuž včasným vyběhnutím zmařil gólovou radost Baptiste Reynet.

Minisouboj obou borců se za čtyři minutky opakoval. Útočník ve službách MHSC to zkusil z voleje zpoza vápna. Tenhle netradiční lob muže v rukavicích pořádně vystrašil, protože od inkasovaného gólu mu pomohlo břevno. Z první to zkusil i Moussa Koné, jenže zacílil akorát do Omlinovy náruče. Ale to ještě nebylo z úvodní pětačtyřicetiminutovky všechno.

V jejím závěru měli v rozmezí 60 sekund dvě výborné příležitosti svěřenci kouče Plancqueho. Sofiane Alakouch nastřelil tyč a po něm pokazil Ferhatovi radost na brankové čáře stojící Hilton, který dokazuje, že je i ve třiačtyřiceti stále platným hráčem. V nastaveném čase ještě pálil do boční sítě Mollet.

A šance neustaly ani po změně stran. Téji Savanier našel Gaëtana Labordeho, jehož hlavička skončila na horní síti. V 54. minutě zastavil Reynet přízemní Delortovu střelu pravou rukou. Není pochyb, že Andy Delort nechal v tomto duelu zavzpomínat na svoje povedené angažmá v Caen. Při další akci hostujícího celku sklepnul pro Labordeho, který mířil z hranice šestnáctky přesně k pravé tyči. Tahle trefa však nemohla být uznána kvůli metrovému ofsajdu přihrávajícího spoluhráče.

Za tři minutky to byl znovu Andy Delort, kdo si zaběhnul za obranu a vnějším nártem své pravé nohy zblízka prostřelil gólmana. Sudí Eric Watellier po poradě s videem ani tenhle zásah nemohl uznat pro ofsajd. A tak se stalo, že udeřilo na opačné straně hrací plochy. Ferhat přihrál z levého křídla na zadní tyč, kde ve skluzu úspěšně zakončoval Moussa Koné - 1:0.

V 77. minutě málem Olympique vsítil branku z poloviny hřiště, avšak Omlin se stihnul včas vrátit mezi tři tyče a s velkou námahou balon vytěsnil. Díky tomu mohlo být za 120 sekund vyrovnáno. Mollet centoval od rohového praporku na malé vápno, kde hlavičkoval zcela neobsazený Andy Delort, který si za svůj výkon gól zasloužil - 1:1.

V nastaveném čase vyslal z dálky nepříjemnou ránu Reynetovým směrem Florent Mollet, ale díky spolehlivému vyboxování se skóre už nezměnilo. V posledním utkání před reprezentační pauzou přivítají la Paillade doma Girondins Bordeaux. Nîmes čeká přes 900 kilometrů dlouhá štreka až do severofrancouzského Lille.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele