26. kolo
21.02.2021 13:00 CET
2 : 1
(2:0)

Reportáž

Stephy Mavididi (© AFP)

Montpellier potvrdil dobrou formu i proti Rennes

Díky jedenácté výhře se na soupeře bodově dotáhnul, ačkoli nutno dodat, že Les Rouges et Noirs mají zápas k dobru. Při tradiční vyrovnanosti Ligue 1 zůstávají pohárové příčky pro oba kluby na dohled.

Hned na úvod zápasu si šel pro penaltu Jérémy Doku. Se svojí snahou však nenašel u sudího Turpina pochopení. Po sérii nepřesností se do vedení dostali domácí. Krátce před uplynutím úvodní dvacetiminutovky rozehrával Téji Savanier přímý kop. Rázem se za obranou ocitli hned čtyři jeho spoluhráči. Zakončující Stephy Mavididi se ale v ofsajdu nenacházel, a tak mohl tenhle volej platit - 1:0.

Anglický forvard si druhou trefu schoval na 27. minutu. Potom, co se k němu odrazil zblokovaný balon, se šikovným obloučkem zbavil dvou obránců, aby následně levačkou prostřelil Alfreda Gomise, byť se snažil zmenšit střelecký úhel - 2:0. Následně se nepříznivý stav pokusil zmírnit Benjamin Bourigeaud, avšak jeho technický obstřel mířil mimo.

Ve 40. minutě pálil Florent Mollet a Gomis musel zasahovat. Na konci poločasu musel ještě do akce jeho protějšek v dresu MHSC, tedy Jonas Omlin. Skóre se do poločasového hvizdu už ale neměnilo. Velikou šanci na zvýšení náskoku měli svěřenci Michela Der Zakariana v jednapadesáté minutě. Stephy Mavididi udělal kličku Hamarimu Traorému, který protihráče poslal na zem. A protože to bylo v pokutovém území, ukázal rozhodčí na penaltový puntík. Téji Savanier si hodně věřil, nicméně ... přestřelil. Aktivní Mavididi si nadále dělal z defenzivy Rennes dobrý den. V 68. minutě mnoho nechybělo k tomu, aby docílil hattricku. V 78 minutě dostal výsledek svoji finální podobu.

Clément Grenier vyslal výborným pasem do šance Sehrou Guirassyho, který se nejprve vyhnul Omlinovi. Brankář ve službách la Paillade však i na zemi dělal, co mohl, aby útočícímu hráči znemožnil zakončení. Nakonec se mu to nepodařilo a díky spolupráci s levou tyčí bylo sníženo na 2:1. Ve zbývajících minutách si Montpellier těsný náskok pohlídal.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele