11. kolo
22.11.2020 15:00 CET
4 : 3
(3:3)

Reportáž

Andy Delort (© AFP)

Sedmigólovou podívanou ovládnul Montpellier

Svěřenci Michela Der Zakariana si připisují třetí výhru v řadě. Tentokrát sice nebyla s čistým kontem, nicméně je pravda, že Racing Štrasburk hned dvakrát skóroval ze značky pokutového kopu. Na body ovšem nedosáhl, a tak po deváté prohře zůstane v sestupovém pásmu. Naopak MHSC bude doufat, že se mu po jedenácti kolech podaří udržet pohárové umístění.

Na první gól čekal Stade de la Mosson jenom do 8. minuty. Tehdy od rohového praporku centroval Téji Savanier a Pedro Mendes se - ač tísněn - dokázal z hranice malého vápna prosadit - 1:0. Záhy to zkusil Florent Mollet, jenže minul. Mrzet to čerstvě devětadvacetiletého záložníka mohlo do 13 minuty.

Pak totiž z pravé strany centroval Junior Samba. Andy Delort sice stál nějakých deset metrů od brány, ale ani tahle vzdálenost mu nezabránila v tom, aby hlavou díky spolupráci s levou tyčí poslal La Paillade do dvoubrankového vedení - 2:0. V minutě devatenácté reklamoval Habib Diallo, že Pedro Mendes sáhl ve vápně na míč rukou. Rozhodčí Brisard si běžel celou situaci přezkoumat k videu, aby dal útočníkovi Racingu za pravdu.

Nařízené penalty se ujal Kenny Lala. A Jonas Omlin se stal hrdinou okamžiku. Jenže videorozhodčí viděl přestupek proti pravidlům, takže se "pětka" opakovala. Lala tentokrát zakončoval po své levé ruce, zatímco šestadvacetiletý gólman skákal na opačnou stranu. Tým Thierryho Laureyho se tedy dočkal snížení - 1:2.

Za čtyři minutky se balon od Eijiho Kawashimy rychle dostal až před domácí svatyni, kde došlo k dalšímu penaltovému faulu, protože hříšník Pedro Mendes poslal k zemi Bellegardeho. Exekuce se tentokrát ujal Habib Diallo a kopem do středu brány vyrovnal - 2:2. Gólově bohatý první poločas však ještě zdaleka nekončil.

Pět minut po druhé nařízené penaltě si totiž Andy Delort ukázkově našel Ristićův centr z levé strany a hlavou sám mezi obránci nedal japonskému brankáři šanci zasáhnout - 3:2. Ve 40. minutě střílel Lala. I když to nebyla žádná pumelice, Omlinovi nějakou tu starost nadělal. Když už to vypadalo, že MHSC půjde do šaten s jednobrankovým náskokem, udeřil vysoký Ludovic Ajorque.

Překvapivě nikoli ze vzduchu. Kenny Lala rozehrál přímý kop. Daniel Congré centr podskočil, tudíž měl Ajorque na malém čtverci dost prostoru, aby přízemní střelou vyrovnal na poločasových 3:3. Po změně stran musel nejprve Kawashima vyrážet nad břevno dobrý pokus. V lehce nervózní pasáži si žlutou kartu vysloužil vedle Aholoua a Congrého také trenér Der Zakarian.

Rozhodující moment se zrodil v 68. minutě. Centr z pravého křídla sklepl Andy Delort pro Gaëtana Labordeho, jehož skákavá střela z hranice šestnáctky byla mimo dosah japonské jedničky mezi třemi tyčemi - 4:3. Následně se hosté prezentovali pěknou kombinací, kterou hasil až brankář Omlin. Poté mohl pojistit vedení Mollet. Kawashima byl ovšem proti.

Montpellier si výhru ve velice zajímavém zápase už uniknout nenechal. Předvedená hra sice zdaleka nebyla bezchybná, ale do dalšího střetnutí na Stade du Moustoir v Lorientu bude cestovat v lepším rozpoložení. Ve všech předchozích kláních by tři přesné trefy pokaždé stačily Štrasburku minimálně na bod. Tentokrát nikoli, a tak musí doufat, že se zadaří za týden proti Stade Rennes.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Hele Montpellier HSC, NESER TYGRA 5 KRÁT A DOST.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele