6. kolo
04.10.2020 13:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Renaud Ripart (© AFP)

Nimes v derby konečně vyhrálo, Montpellier skolilo brankou Riparta

Bitva o jih Francie dopadla, trochu překvapivě, lépe pro Nimes, kterému se podařilo poprvé od svého postupu do Ligue 1 skolit svého lokálního rivala. Montpellier derby nezvládl, podobně jako před týdnem na půdě Dijonu nepředvedl zcela ideální výkon a utrpěl svou druhou porážku v sezóně. O jedinou branku utkání se postaral v závěru Renaud Ripart.

Krokodýli jak v roce 2018, tak v roce 2019 ze Stade de la Mosson odjížděli domů poraženi, přičemž svému protivníkovi nevstřelili jediný gól. Tentokrát se už z úspěchu přece zaradovali, a protáhli tak svou šňůru neporazitelnosti před reprezentační přestávkou už na tři utkání v řadě. Zato MHSC musí po dvou nepříliš povedených vystoupeních zpytovat své svědomí.

Nimes, byť pasováno do role outsidera, se snažilo být aktivní od úvodních chvilek, už v 5. minutě se ozval Ripart, kterého nedokázal ustřežit obránce Pedro Mendes, a tak následovalo přízemní zakončení, naštěstí pro Montpellier skončilo jen vedle vzdálenější tyčky. Na druhé straně mohl zacílit ve 12. minutě Laborde, jeho střelu však zastavil včas bránící Fomba.

Celkově první dějství moc gólových možností nenabídlo. Oba týmy směrem dopředu nikterak nezářily, a když už přece někdo jaksi zahrozil, například Le Tallec ve 29. minutě, hlavičkou namířil míč jen mimo kýžený a chtěný prostor mezi hostujícími třemi tyčemi. Ve 39. minutě se opětovně ozval Laborde, jeho pokus každopádně polapil připravený brankář Reynet.

Ani po obrátce se situace na hrací ploše nijak výrazně neměnila. Montpellier i Nimes působily značně opatrným dojmem, sporadicky se museli činit gólmani Omlin a jeho protějšek Reynet, který třeba po hodině hry vyřešil spolu se spoluhráčem Brianconem šanci Delorta, jehož svým pasem na zadní tyčce vybídl Souquet. Laborde poté v 81. minutě vypálil pouze do zámezí.

Nakonec bylo v koncovce úspěšnější Nimes, jemuž se zdařilo zužitkovat jednu ze svých mála příležitostí v 84. minutě. Ferhat svou chytrou přihrávkou uvolnil v pokutovém území sbíhajícího si Riparta, jenž Omlina překonal z blízkosti jemným obloučkem. Domácí se na žádnou reakci nezmohli, až do finálních pasáží nevyprodukovali jedinou střelu na bránu.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele