15. kolo
16.12.2020 19:00 CET
0 : 2
(0:0)

Reportáž

Habib Maiga (© AFP)

Favorizovaný Montpellier tentokráte selhal a Métám podlehl o dvě branky

Montpellier letos atakuje pohárové příčky a zbytečné ztráty se mu celkem vyhýbaly, ovšem teď nezvládl duel s podceňovanými Métami a po celkem vyrovnaném průběhu jim nakonec podlehl v poměru 0:2. Domácí výběr nenavázal na předchozí vítězství nad ambiciózním nováčkem RC Lens (3:2) a v tabulce zůstal na páté pozici se šestadvaceti body. Hosté naopak přerušili sérii pěti ligových utkání bez vítězství a s dvaceti body poskočili na dvanácté místo.

První poločas středečního zápasu toho příliš zajímavého nenabídl, míč se nejčastěji nacházel v blízkosti půlící čáry a za celých pětačtyřicet minut se urodila jen jedna výraznější příležitost. Přesně v polovině úvodního dějství se do ní dostali domácí, když po výtečné průnikové přihrávce mířil doprostřed branky Savanier a gólman Oukidja dokázal jeho razantní projektil odvrátit do bezpečí. Rozhodující okamžik se zrodil pět minut po přestávce.

Právě skluzující Savanier totiž velmi nešťastně podrazil napřahujícího se Boulayu a rozhodčí Pignard bez váhání nařídil pokutový kop. K němu se postavil Aaron Leya Iseka a nezaváhal, balón totiž zkušeně uklidil do pravé šibenice. Savanier mohl svou předchozí chybu napravit za další tři minuty, jenomže z přímého volného kopu mířil o pár decimetrů vedle pravé konstrukce. HSC mělo blízko k vyrovnání krátce po odehrané hodině.

Po odvrácené standardní situaci napřáhl z obrovské vzdálenosti Delort, ale na pozorného Oukidju si nepřišel. FC chtělo definitivně rozhodnout o svém úspěchu asi čtvrthodiny před závěrečným hvizdem, kdy nejprve předvedl nádhernou individuální akci Boulaya a byl na poslední chvíli zablokován. Poté stejný hráč mířil z dvaceti metrů do pravého spodního rohu a gólman Omlin výtečně zkrotil míč ve svých rukavicích.

Domácí s přibývajícím časem stále více riskovali a Méty v samém závěru hrozily z rychlých protiútoků. V poslední minutě základní hrací doby zkusil štěstí z dobrých pětadvaceti metrů střídající Yade a Omlin jeho dělovku famózně vyrazil do strany, vzápětí záložník z Pobřeží Slonoviny Habib Maïga převzal nahrávku od aktivního Yadeho a ze středu šestnáctky nekompromisně zavěsil pod břevno.

Autor: Viktor Sandev / ligue1.com, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele