1. kolo
22.08.2020 21:00 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Jonathan Bamba (© AFP)

Lille vedení neudrželo, s Rennes se rozešlo smírně

Souboj dvou celků, které v říjnu budou bojovat v hlavní fázi Evropské ligy, respektive Ligy mistrů, dopadl smírně. A nabídl také kromě dvou přesných zásahů dvě červené karty. Lille skórovalo do poločasu, a to prostřednictvím Jonathana Bamby, Rennes každopádně stačilo zareagovat šestnáct minut před koncem, to když se trefil stoper Damien Da Silva.

Domácí si co nejdříve musejí zvykat na absenci forvarda Victora Osimhena, jenž odešel v letním přestupovém období velkolepě do Neapole. Loni zaznamenal právě on několik důležitých branek, a bylo vidět, že směrem dopředu nepůsobí Dogy tím nejnebezpečnějším dojmem. Nahradit jeho osobnost pro ně do dalších zápasů určitě nebude snadný úkol.

V době, kdy se Rennes pralo na začátku minulé sezóny, urvalo ve svůj prospěch tři vítězství v řadě, na startu té nové nakonec získalo plichtu. Nutno však podotknout, že alespoň bod si za svůj výkon rozhodně zasloužilo. Vyprodukovalo třikrát více střeleckých pokusů, z nichž nakonec tři mířily přímo mezi tři tyče a jeden z nich byl ve finále přetaven v branku.

Rozhodčí Turpin musel hned ve 35. minutě řešit velmi nepříjemnou záležitost. Hostující obránce Boey se vznesl do vzduchu, kde se snažil zasáhnout míč, jenže trefil svou kopačkou pouze hlavu protihráče Reinilda a po zaslouženém vyloučení se pakoval předčasně ze hřiště. O osm minut později se přitom červenalo znovu, počet hráčů na hrací ploše se vyrovnal.

Přece se však ještě předtím podařilo krátkou přesilovku Lille zužitkovat a dostat se do průběžného vedení. Xeka vymyslel ve středu pole ukázkovou dlouhou kolmici, kterou do běhu uvolnil nabíhajícího si Bambu, ten si za vápnem narovnal balón na svou pravačku a umístil ho přesně ke vzdálenější tyčce, kam se gólman Mendy jen marně natahoval.

Úsměvy na tváří fotbalistů LOSC však záhy pokřivil moment, po kterém Turpin znovu vytahoval za své kapsy kartu červené barvy. Ten Reinildo, jenž byl před pár okamžiky nepříjemně atakovaný Boeym, sestřelil ve skluzu ve velké intenzitě pronikajícího Raphinhu, a i on si tak na své konto připsal do statistik jen část odehraných minut z celkových devadesáti.

SRFC se ve druhém poločase snažilo najít cestu za gólovou odpovědí, avšak Raphinhovu levačku vychytal brankář Maignan a střídající Camavinga, trochu zaskočený svou příležitostí, selhal v koncovce. Rozvlnit brankovou síť se podařilo až netradičnímu šutérovi Da Silvovi, který na zadní tyčce pohotově zacílil poté, co mu balón prodloužil hlavou Camavinga.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele