33. kolo
18.04.2021 17:05 CET
0 : 3
(0:1)

Reportáž

Gelson Martins (© AFP)

Monaco po přesvědčivém výkonu odváží všechny body z Bordeaux

Zato Les Girondins znovu potvrdili nestálost formy, jaká je doprovází v podstatě po celou sezonu. Tentokrát klubu ze stadionu Matmut Atlantique nepomohl ani Ui-jo Hwang, ani Tom Lacoux, který viděl v rozmezí šesti minut dvě žluté karty a čtvrt hodiny před koncem byl vyloučen. Domácí tak mají pouze pětibodový náskok na barážovou příčku, kdežto Monaco ztrácí na vedoucí Lille jenom dva body.

Benoît Costil musel poprvé do akce v 15. minutě. Inkasoval však až za další stejně dlouhý úsek. Když už se pomalu naplňovala úvodní půlhodina, posunul Ben Yedder na Kevina Vollanda, který si ve vápně zasekl balon a záhy rozvlnil síť - 0:1. V ten moment už nebyl na hřišti zkušený obránce Laurent Koscielny, ačkoli hosté by tento duel s velkou pravděpodobností vyhráli, i kdyby se nezranil.

Úvodní dějství se dohrávalo bez velkých brankových příležitostí. Ovšem po změně stran neuběhlo z časomíry ani 120 sekund a vedení Kovačovy skvadry se zdvojnásobilo. Domácí ztratili na polovině hřiště míč. Aurélien Tchouaméni s ním následně vymyslel uličku na nabíhajícího Gelsona Martinse, který tváří v tvář Costilovi volil zakončení po své pravé ruce - 0:2.

V 65. minutě vyzval Loris Benito ke skórování Nicolase de Prévilleho, který krátce předtím vystřídal nevýrazného Hatema Ben Arfu. Jenže třicetiletý útočník, který v Bordeaux působí od roku 2017, nedokázal Lecomteho překonat, přestože k tomu měl hned dva pokusy. V 78. minutě zajel frustovaný Lacoux ostře do hráče soupeře. Sudí Letexier se se žlutou kartou dlouho nerozmýšlel. A protože byla druhá, museli domácí do deseti.

V poslední minutě řádné hrací doby rozjelo Monaco akci, na jejímž konci byla Diopova hlavička, po které mohl Stevan Jovetić zblízka zakončovat stejnou části těla - 0:3. Tuhle trefu ještě muselo potvrdit video. Poté dal svou frustraci najevo také Paul Baysse, ovšem více karet, ani branek už v tomto klání k vidění nebylo.

Pět kol před koncem tedy knížecí klub může stále pomýšlet na titul, který nezískal od ročníku 2016/2017. Finále letošního ročníku nejvyšší francouzské soutěže slibuje dramatickou podívanou. Ledacos by mohl naznačit už příští týden, ve kterém zajíždí Monaco na Stade Raymond Kopa do Angers. Naopak Les Girondins čeká náročný mač se sestupem rovněž ohroženým Lorientem.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele