9. kolo
31.10.2020 21:00 CET
0 : 3
(0:0)

Reportáž

Pablo Sarabia (© AFP)

PSG potvrdilo dobrou ligovou formu, venku skolilo i Nantes

Především v prvním poločase nebylo příliš znát, že se na hřišti potkávají úřadující finalista Ligy mistrů a celek, který se pohybuje jen v dolních patrech tabulky Ligue 1. Po přestávce však PSG výrazně zlepšilo svůj výkon, zaznamenalo dohromady tři branky a svého oblíbeného protivníka Nantes skolilo od roku 2007 podvacáté z jedenadvaceti případů.

Paradoxně byli v pětačtyřicetiminutovce první nebezpečnější Kanárci, kteří se v 16. minutě mohli dostat do vedení, jenže Simon netrefil takřka prázdnou bránu z bezprostřední blízkosti, poněvadž mu střela vůbec nesedla a krkolomně napálil svou vlastní nohu. Nigerijský útočník se však následně zranil. A po jeho střídání už Nantes směrem dopředu spíše paběrkovalo.

Ještě se ve 36. minutě snažil změnit bezbrankové skóre Kolo, který si navedl míč na hranici šestnáctky a pravačkou tlačil míč ke vzdálenější tyči, jeho pokus ovšem skončil opravdu malý kousek vedle brány. PSG do přestávky vážně nijak neohrozilo, Pablo Sarabia ve 12. minutě v nevýhodném postavení trefil tyčku, Mbappé poté ve 42. minutě nezamířil nejpřesněji.

Hostující trenér Thomas Tuchel věděl, že bude muset udělat do startu druhého dějství nějaké změny ve své úvodní jedenáctce, ze hřiště stáhl Keana, možná i kvůli zdravotním problémům italského reprezentanta, na plac vyslal mladého Ruize-Atila, který se v áčku teprve rozkoukává, a změnil rozestavení z obvyklého 4-3-3 na klasické 4-4-2. Tenhle tah byl účinný.

Mladý Maročan, ač zkušenostmi ze zápasů dospělých stále hodně nepolíbený, pomohl rozhýbat pařížskou ofenzívu a ve 47. minutě byl dokonce u zrodu první gólové akce. Byl to on, kdo prostrčil balón do vápna Mbappému, ten poté adresoval přihrávku na nepříliš tradičního šutéra Andera Herreru, který z vyložené pozice snadno propálil gólmana Lafonta.

PSG tahle vstřelená branka notně uklidnila a v 65. minutě svoje vedení ještě navýšilo. Mbappé vybojoval penaltu, jelikož ho během podnikání podrazil ve vlastní šestnáctce bránící Castelletto, a tu sám proměnil. Zisk tří bodů v závěru pečetil ještě Pablo Sarabia, který potrestal obrovskou hrubici Louzy, jenž tak mizerně rozehrál, až pro Španěla vytvořil tutovku.

Duel se mohl přece upínat trochu jiným směrem, kdyby družina kouče Christiana Gourcuffa nezahodila možnost snížit pro ně nepříznivý stav těsně po proměněném pokutovém kopu Mbappého. Sudí Ben El Hadj přisoudil penaltu také v její prospěch, jelikož Dagba nešetrně zaskluzoval ve vápně do Coca, jenže exekutora Bambu bravurně vychytal brankář Navas.

Autor: Patrik Sandev

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele