38. kolo
23.05.2021 21:00 CET
1 : 2
(1:1)

Reportáž

Radost hráčů Montpellieru (© AFP)

Les Canaris v posedním kole prohráli s Montpellierem a zahrají si baráž

Ještě v sezoně 2015/2016 by osmnáctá příčka v Ligue 1 znamenala automatický sestup o patro níž. Teď alespoň Nantes může svést tuhou bitvu o udržení s Toulouse FC, které už má s baráží zkušenosti, jelikož v roce 2018 přehrálo v celkovém součtu 4:0 třetí celek tehdejší tabulky Ligue 1, kterým bylo AC Ajaccio.

Hodně pikantní byla tahle na Stade de la Beaujoire hraná partie pro Michela Der Zakariana. Arménský kouč vedl MHSC naposledy, nicméně dlouhé roky působil i v Nantes. A to jak coby hráč, tak jako trenér. Teď v podstatě spolurozhodoval o osudu bretaňského celku, kterému šéfuje od roku 2007 mírně nerozvážnou rukou prezident Waldemar Kita.

Skvadra Antoinea Kombouarého byla v úvodu více na balonu, avšak na hráčích byla znát mírná nervozita. V podstatě jediným borcem, který si dokázal po celou sezonu udržet stálou formu, byl Ludovic Blas. A právě on mohl v 18. minutě poslat svůj tým do vedení, kdyby nemířil rovnou do středu brány, kterou při absenci Jonase Omlina znovu hájil Dimitry Bertaud.

V devětadvacáté minutě podrazil Nicolas Pallois ve vlastním vápně Juniora Sambiu, kterého dvě sekundy předtím vychytal Lafont, a kopala se penalta. Andy Delort si evidentně věřil, jenže mladý gólman ve službách Nantes vystihl směr jeho střely a kulatý předmět vyrazil. Naneštěstí jenom k pravačce Gaëtana Labordeho, jenž okamžitě uklízel do protilehlého dolního rohu - 0:1.

Už za 218 sekund bylo vyrovnáno. Centr z levé strany prodloužil Kalifa Coulibaly na zadní tyč, kde svým volejem prostřelil gólmana Randal Kolo Muani - 1:1. Pro borce ve žlutém dresu nepochybně velice důležitá trefa, neboť byli rázem znovu v zápase. Střelec vyrovnávacího gólu se do konce úvodního dějství hnal k svatyni Montpellieru ještě jednou. V rozhodující moment si však příliš předkopl balon.

V jednapadesáté minutě to byl opět rodák z pětapadesátitisícového města Bondy, kdo si nesprávně srovnal krok, a tak zadrbal celou slibnou akci Nantes. V 56. minutě pobídl Mihailo Ristić kamaráda Labordeho, který nebyl zase až tak daleko od svého druhého zářezu v rámci tohoto střetnutí. V 57. minutě byl znovu vidět Randal Kolo Muani. Kulatý předmět se mu trochu zamotal pod nohama, takže Bertaud stihl vykrýt střelecký úhel.

Dvaadvacetiletý útočník nebyl úspěšný ani při své následující střele, kterou poslal vysoko nad. Poté se musel mít na pozoru Alban Lafont. V šestasedmdesáté minutě však přeci jen kapituloval. Elye Wahi "vykulil" Andymu Delortovi, který přízemní ranou k levé tyči odčinil svoje penaltové zaváhání - 1:2. Náskok La Paillade se mohl rozplynout ještě do konce osmé desetiminutovky.

V šestnáctce hostujícího celku došlo ke kontaktu Damiena Le Talleca s Marcusem Cocem. Rozhodčí Ruddy Buquet si šel celou situace prohlédnout k videu a místo původně nařízené penalty ocenil žlutou kartu hráče ve službách FC Nantes. Do konce utkání o sobě dal dvakrát vědět Blas. Poprvé nebyly jeho penaltové modlitby vyslyšeny, zatímco podruhé musela obrana jeho pumelici zblokovat na rohový kop.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele