30. kolo
21.03.2021 15:00 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Armand Laurienté (© AFP)

Důležitý duel mezi Nantes a Lorientem vítěze nepoznal

Les Canaris tak nenavázali na senzační výhru v Paříži a po třiceti kolech zůstávají v sestupové zóně, avšak na první nesestupovou příčku ztrácí pouhý bod. V této fázi soutěže ji okupuje právě Lorient, kterému před rokem velmi nahrálo, že Ligue 2 byla ukončena po osmadvaceti kolech. Boj o setrvání mezi elitou bude podle všeho ještě velmi dramatický.

Pro skvadru Antoinea Kombouarého začalo všechno skvěle, neboť z časomíry uteklo teprve 111 sekund, když se Abdoulaye Touré podle všeho pokusil o střelu z hranice velkého vápna, která se však proměnila v ideální přihrávku pro Randala Kolo Muaniho, jenž pro změnu z hranice malého vápna pravačkou nedal Dreyerovi šanci - 1:0.

Už v 5. minutě se hostující jednička naopak vyznamenala proti zakončení Mosese Simona. Ovšem Alban Lafont na opačné straně hřiště si na první zákrok musel počkat jenom do 7. minuty. Těsně před vypršením úvodní čtvrt hodiny rozehrál Ludovic Blas standardní situaci na hlavu Nicolase Palloise, jenž na zadní tyči v dobré pozici minul zařízení.

Ten správný prostor netrefil ani tři minutky poté Andreaw Gravillon. Ve zbývajících minutách úvodního poločasu došlo na tvrávníku k výraznějšímu uklidnění v tom smyslu, že se žádná další dobrá šance už nekonala. Po změně stran se jako první pokusil na nepříznivý stav zareagovat Terem Moffi. Bohužel pro Les Merlus nebyl úspěšný.

Po hodině hry si nepočínal zrovna šikovně ve vlastním pokutovém území Pallois. Rozhodčí Antony Gautier nařídil penaltu, kterou však po poradě s videem zase zrušil. Velké štěstí pro Nantes, tak jako v 66. minutě, kdy vyrážel Lafont nebezpečnou Wissovu střelu. Za necelých 180 sekund to vypadalo, že se Lorient dočkal zásluhou Gravillona vyrovnání. Těsně předtím ale došlo na útočný faul.

Následně se připomněl Moses Simon a Matthieu Dreyer svůj tým podržel. Díky tomu mohlo dojít tři minutky před vypršením řádné hrací doby ke gólu na konečných 1:1. A že skutečně stál za to! Armand Laurienté rozehrával standardní situaci přibližně od středového kruhu. Nevolil centr, nýbrž střelu placírkou, na kterou muž v rukavicích zareagoval až pozdě. Takovéto branky jsme byli zvyklí v Ligue 1 vídat především od Juninha Pernambucana!

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele