22. kolo
31.01.2021 21:00 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

Radost hráčů Monaca (© AFP)

Monaco vyhrálo popáté v řadě, oslabené Nantes pokračuje v trápení

Monaco dál pokračuje v parádní fazóně, v novém roce v Ligue 1 vyhrálo už popáté v řadě, i nadále atakuje pořadí v top trojce, a protože PSG nečekaně padlo na půdě Lorientu, přiblížilo se pařížskému gigantovi na rozdíl pouhých tří bodů. Nantes naopak svou nedávnou porážku na půdě Mét nenapravilo a padlo pod novým koučem Raymondem Domenechem už podruhé.

Zatímco knížecímu celku výsledek z Bretaně výrazně nahrál do karet, Kanárkům rozhodně ne, protože právě oproti Lorientu jsou mimo barážovou osmnáctou příčku už jen vlivem o chlup lepšího skóre. Monaco ke konci půle zaúřadovalo zásluhou Guillerma Maripána, vedení mu pak navýšil Kevin Volland. A Nantes poté již jen stačilo snížit díky Renaudovi Emondovi.

Jako první zahrozili hosté, a to v 18. minutě, to když se zpoza vápna opřel do míče Diop, jeho dělovka ovšem skončila pouze na brankové konstrukci. Domácí se pokoušeli načít bezgólový stav o dalších dvanáct minut později, v šestnáctce se ve vyložené pozici objevil Louza, a ačkoli obloučkem přehodil brankáře Lecomteho, balón ve finále zaplul pouze na horní síť.

Ve 45. minutě se Monaco dočkalo své první branky. Sidibé svou levačkou přetáhl centr na hranici brankového území, tam si naběhl netradiční zakončovatel Maripán, jehož hlavními úkoly z pozice stopera jsou především ty defenzivního charakteru, a hlavou překonal gólmana Lafonta. A v 60. minutě ASM udeřilo podruhé, to když Volland využil pasu Caia Henriqueho.

Svěřencům trenéra Nika Kovače se dýchalo ještě o dost lépe v 73. minutě. Domácí kapitán Pallois uviděl během krátké chvíle dvě žluté karty, následnou červenou, poněvadž sudího Léonarda zřejmě počastoval nevybíravou kritikou. I tak ale nakonec v přesile přece jednou inkasovali, Emond totiž hlavou zužitkoval pobídku Andreie Girotta po standardce Corchiy.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com, lequipe.fr

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele