10. kolo
08.11.2020 15:00 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

Radost hráčů FC Metz (© AFP)

Zápas mezi Metami a Dijonem vítěze nepoznal

Domácí, kteří od začátku sezony předvádějí velmi dobré výkony, byli v duelu s posledním Dijonem jasným favoritem na vítězství. Vzhledem k ostatním výsledkům není remíza pro Les Grenats až tak velkým zaváháním. Pro DFCO to může být vzpruha do dalších těžkých utkání. Čtyři body po osmi kolech totiž nadále stačí pouze na poslední příčku.

Už v 7. minutě dostali svěřenci Frédérika Antonettiho jedinečnou příležitost zahrávat po faulu pokutový kop. Opa Nguette však vymyslel ideální střelu pro brankáře, takže Anthony Racioppi vzešel z této situace jako vítěz. Ve 13. minutě mohla neproměněná "pětka" mrzet Mety dvojnásob. Mounir Chouiar poslal z pravé strany přihrávku na bližší tyč, kde se střelou z první prosadil Mama Baldé - 0:1.

Vyrovnání přišlo na pořad odpoledne v jednadvacáté minutě. Lamine Gueye našel na hranici šestnáctky Papu Ndiaga Yadeho, jehož přízemní zakončení levačkou nebylo z nejprudších, ale přesto bylo gólové - 1:1. Ve 28. minutě se výhody penalty dočkali i hosté. Mounir Chouiar si věřil, jenže Alexandre Oukidja si poradil. A při následné dorážce ve vyložené pozici Baldé vůbec netrefil balon!

Ve 40. minutě mířil nad John Boye. Do konce pestrého úvodního poločasu stál za zmínku už jenom pokus domácího Farida Boulayi, jenž z přímého kopu napálil zeď. V 65. minutě měl dobrou šanci skórovat Aaron Leya Iseka. Před brankou však nedokázal míč optimálně zasáhnout a Racioppi tím pádem nechal děkovat.

Ve zbývajících minutách nebyly na Stade Municipal Saint-Symphorien k vidění žádné vyložené příležitosti. Výjimku tvoří pouze 87. minuta, ve které měl po rozehraném rohu velice blízko ke gólu Thierry Ambrose, nicméně Mety nakonec pátou výhru nepřipisují. Musí tedy doufat, že se ji podaří uhrát po reprezentační přestávce v Nantes. Les hiboux budou o další body bojovat doma proti RC Lens.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Velmi podezřelý zápas.

Reagovat
smazaný uživatel

0 se počítá. Dvojku bych rozdýchával těžko.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele