34. kolo
25.04.2021 15:00 CET
4 : 1
(3:0)

Reportáž

Teremas Moffi (© AFP)

Mizérie Bordeaux pokračuje, padlo i v Lorientu. Hattrick si zapsal na své konto Moffi

Fotbalisté Bordeaux potvrdili, že jsou v posledních týdnech ve velké krizi, přičemž pohodu v kabině jistě narušují i zvěsti o možném bankrotu celého klubu. Lorient naopak důležitou bitvu se svým sousedem v tabulce zvládl nadmíru dobře, hattrickem se mimochodem stačil prezentovat Terem Moffi, a opět se vzdálil od nepříjemností ohledně sestupového pásma.

Hosté neodjížděli na Bretaňský poloostrov už takhle v dobrém rozpoložení, co se výsledků nedávných týče, vždyť v minulých osmi případech před tímto střetnutím prohráli sedmkrát, navíc se museli vypořádávat také s absencí zkušeného stavebního článku defenzívy Laurenta Koscielnyho, který si poranil achilovku, s nímž by zřejmě nedošlo na celkem čtyři inkasování.

Domácí byli po úspěchu už od úvodních minut daleko hladovější, tlačili na zdecimovaného soka, kdykoliv k tomu měli příležitost, a byť ještě v 17. minutě Abergel nepřekonal brankáře Costila, jen o minutu později se již prosadil jeho spoluhráč Wissa, který hlavou zužitkoval z vápna centr z rohového čtvrtkruhu od Le Féeho. O dvě minuty později pak udeřil Moffi.

Les Merlus podnikli rychlý brejk, najednou se sám na bránu řítil společně s Wissou, a když dostal přihrávku do vyložené pozice od nesobecky se chovajícího spoluhráče, neodmítl šanci dopravit míč lehce za brankovou čáru. Ve 38. minutě mohl Moffi náskok Lorientu navýšit z další možnosti, tentokráte ovšem jeho hlavičku na zadní tyčce zlikvidoval pozorný Costil.

Ve 43. minutě se každopádně Moffi již přece jenom zapsal na střeleckou listinu podruhé. A opět tomu bylo po rychlém protiútoku, defenzíva Les Girondins znovu působila jako otevřené letiště pro všechny linky, Chalobah z vlastní poloviny vyslal dlouhý pas dopředu, nigerijský útočník obehrál i vyběhnuvšího Costila a po snadné kličce vpravil střelu do brankové sítě.

Po přestávce se Lorient snažil celý zápas pouze výrazně nepokazit, a byť se Bordeaux mohlo jevit o něco lepším dojmem, v 80. minutě muselo skousávat tu skutečnost, že hattrick nakonec dokončil Moffi parádním zakončením k tyči. Snižující trefa přišla na řadu až v 83. minutě, Sissokho se dostal k dorážce poté, co domácí gólman Nardi jenom vyrážel zakončení Adliho.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele