27. kolo
28.02.2021 15:00 CET
2 : 1
(0:1)

Reportáž

Armand Laurienté (© AFP)

Lorient po třech zápasech dokázal naplno bodovat

Sedmá výhra v sezoně přišla pro domácí Les Merlus v duelu se Saint-Étienne. A protože Nîmes a Nantes ve vzájemném klání jenom remizovaly, vyhoupnul se celek ze Stade du Moustoir na první nesestupovou a nebarážovou příčku. Na šestnácté ASSE přitom ztrácí pouhé čtyři body.

Na první branku se nečekalo nijak dlouho. Už ve 14. minutě centroval od rohového praporku do vápna Arnaud Nordin. K zakončení se dostal v malém vápně stojící, a hlavně také neobsazený Harold Moukoudi a s přispěním země se míč dostal na místo určení - 0:1.

Odpovědět se pokusil Enzo Le Fée, jehož pokus z dálky však nebyl z nejpřesnějších. Zbývajících dvacet minut úvodního dějství doprovázely především nepřesnosti na obou stranách barikády. Enzo Le Fée si je dobře vědom toho, že dokáže vyprodukovat pořádnou ránu. V jednapadesáté minutě pálil znovu z úctyhodné vzdálenosti a mnoho nechybělo, aby překonal Jessyho Moulina.

Krátce poté nenapadlo aktivního Quentina Boisgarda nic lepšího, než oslovit paní Štěstěnu z úhlu. Vyrovnání se nepřekvapivě nekonalo. V 66. minutě fauloval Mahdi Camara zhruba třiadvacet metrů od brány. K rozehrávce si nestoupl tentokrát Le Fée, nýbrž Armand Laurienté, jenž přestřelil zeď a zacílil přesně do levého horního rohu Moulinovy svatyně - 1:1.

V závěrečné desetiminutovce dvakrát ohrozil domácího brankáře Dreyera nebojácný Arnaud Nordin, nicméně protože nebyl úspěšný, odvážejí si Les Verts jedenáctou prohru v sezoně. Psala se 86. minuta, když lehce tečovaná přihrávka z kopačky Houboulanga Mendese proletěla napříč vápnem až na zadní tyč, kde nebyl pro Laurientého problém zaznamenat svoji druhou trefu v zápase - 2:1.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele