18. kolo
06.01.2021 19:00 CET
2 : 5
(1:1)

Reportáž

Monaco díky početní převaze ve druhé půli přestřílelo Lorient

Knížecí klub v prosinci třikrát zaváhal, kvůli čemuž klesl až na šesté místo. Teď však slaví druhou výhru z posledních tří zápasů. Otázka zní, jak by to dopadlo, kdyby za stavu 1:1 nešel soupeř do deseti. Les Merlus sice dokázali ještě vyrovnat na 2:2, nicméně ve zbytku náročného utkání třikrát inkasovali a připisují dvanáctou porážku.

Kdyby mohli na tento duel diváci a některý z nich by dorazil až deset minut po výkopu, neviděl by dvě žluté a jednu branku v podání AS Monaco. Wissam Ben Yedder ještě úspěšný nebyl, nicméně ten samý hráč po následném rohovém kopu hlavičkoval na přední tyči za sebe, kde Paul Nardi nespolehlivým zákrokem nabídl Axelu Disasimu jako na zlatém podnose možnost skórovat. A dvaadvacetiletý obránce? Ten touto možností opravdu nemohl pohrdnout - 0:1.

Fotbalisté oblékající dres knížecího klubu ve 13. minutě přispěchali s brejkem, po kterém zahrávali rohový kop. Aurélien Tchouaméni se dostal k hlavičce, které od země směřovala nad břevno. Ve 21. minutě si sebral balon Thomas Mondoncuit a za Vitem Mannonem zvonila branková konstrukce. Velká škoda pro Lorient.

Tím spíše, že gólový lob nemohl být uznán, protože jeho autor Terem Moffi stál v těsném ofsajdu. Ve 25. minutě si udělal prostor Ben Yedder, leč Nardiho nepřekonal. Les Merlus se dočkali po půl hodině hry. Po chybě se míče zmocnil zmiňovaný Terem Moffi a i s trochou štěstí se mu podařilo kulatý předmět napálit do šibenice - 1:1.

Ve 39. minutě se Boisgardova zblokovaná rána ocitna na horní síti. První pětačtyřicetiminutovka tedy skončila nerozhodně. Jenže už necelých 180 sekund po startu té druhé se odehrál jeden z nejdůležitějších momentů celého zápasu. Jonathan Delaplace neodhadl dráhu přihrávky na Gelsona Martinse, který by mohl jít sám na bránu, a tak záložníkovi Lorientu nezbylo, než jej coby poslední instance zatahat za ruku.

Sudí Frank Schneider se dvakrát nerozmýšlel a sáhl do kapsy pro červený kartónek. Početní převahy se družině Nika Kovače podařilo poprvé využít v 64. minutě. Djibril Sidibé rozehrál rohový kop nakrátko na Alexandra Golovina, jehož technická střela před Nardim ještě skočila a následně zapadla přesně k pravé tyči - 1:2.

Nicméně výběr Christophe Pélissiera dokázal za tři minuty odpovědět. Rána z přímého kopu zřejmě před Mannonem nepatrně zaplavala, takže ji monacká dvojka neudržela. Nejdříve u míče byl potom Andrew Gravillon, jehož housle přinesly Lorientským vyrovnání na 2:2. Do konce střetnutí však pořád scházelo více než dvacet minut.

Monaku přitom stačila necelá minutka k tomu, aby si vzalo vedení zpět. Nádherný centr Guillerma Maripána našel ve vápně hlavu Kevina Vollanda, od níž se balon takovým obloučkem přes veškerou Nardiho snahu dostal na místo určení - 2:3. V 78. minutě se znovu mohli radovat příznivci knížecího klubu.

Domácí obrana už nepracovala podle představ, takže mohl Sofiane Diop z hranice malého vápna zakončovat do levého dolního rohu - 2:4. Svou finální podobu získal výsledek v 89. minutě. Balon po rohovém kopu propadl k Maripánovi, který z bezprostřední blízkosti prostřelil gólmana - 2:5. Monaku tak bude patřit po osmnácti kolech šestá příčka, zatímco Les Merlus zůstávají předposlední.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele