35. kolo
02.05.2021 15:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Yoane Wissa a Fabien Lemoine (© AFP)

Vítězstvím nad Angers učinil Lorient další důležitý krok k udržení

Les Merlus už před týdnem naznačili, že to s Ligue 1 myslí vážně i pro příští sezonu. Jasná výhra 4:1 nad Bordeuax přidala hráčům sebevědomí, které potvrdili také v dalším domácím střetnutí. Nutno dodat, že SCO v současnosti vůbec nemají dobrou formu, jelikož tahle porážka byla - v součtu se čtvrtfinále Coupe de France - už pátou v řadě.

O první pokus se postaral v 11. minutě hostující Stéphane Bahoken, leč Paulu Nardimu výraznější práci nepřidělal. Čtyři minutky poté sestřelil Lassana Coulibaly protihráče Laurenta Abergela a od rozhodčího Willyho Delajoda si bez předchozího napomenutí zblízka prohlédnul červenou kartu. Krátce po rozehrávce zahrávali domácí roh, po kterém spálil velkou možnost Trevoh Chalobah.

Další důležitý okamžik přišel na pořad odpoledne ve 42. minutě. Wissovu střelu z otočky a z bezprostřední blízkosti dokázal obránce Angers odrazit k Enzovi Le Féemu, jehož ránu strazil rukou Vincent Manceau. Domácí tedy dostali výhodu v podobě pokutového kopu. Jeho exekuce se ujal Yoane Wissa a měl obrovskou porci štěstí, že Paul Bernardoni na jeho pomaloučké zakončení nedosáhnul - 1:0.

Důležitý "šatňák" byl na světě a krátce po změně stran bylo pro klub z regionu Pays de la Loire ještě hůř. Fabien Lemoine stál na pravé straně na hranici šestnáctky, když mu Le Fée posunul balon, který následně z první uklidil za gólmanova záda - 2:0. Tohle vypadalo pro skvadru Christopha Pélissiera hodně vesele.

Jenže hned po rozehrávce si situaci sama suplikovala. Julien Laporte podrazil nohy unikajícímu Faridu El Melalimu. Inkasoval tedy žlutou kartu. A protože už jednu měl, napodobil Lassanu Coulibalyho a musel předčasně do šatny. Poměr sil na hrací ploše se tedy vyrovnal. Hosté tak mohli hrát ofenzivněji, což se jim málem vyplatilo v 69. minutě, když Nardi neudržel míč v náručí a Bahoken dorážel do břevna.

Následně s horní částí brankové konstrukce málem nedobrovolně spolupracoval i Terem Moffi, nicméně nakonec ji těsně minul. V 79. minutě se odhodlal k sympatickému slalomu mezi obránci Pierrick Capelle. Svoje sólo však kontaktní brankou nevyšperkoval. V nastaveném čase ještě ukázkově střílel z přímého kopu Armand Laurienté, ovšem Bernardoni třetí balon za svá záda už nepustil.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele