15. kolo
16.12.2020 19:00 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Lille stále ve vedení, venku pohodlně přetlačilo Dijon

Lille potvrdilo roli favorita na půdě posledního Dijonu, urvalo již své čtvrté vítězství z posledních pěti ligových kol a i nadále se drží ve vedení Ligue 1. Burgundský klub naopak po sérii tří neproher v řadě opětovně prohrál, znovu se ukázalo, že největší problémy vykazuje i nadále v ofenzívě. O góly hostů se postarali Yusuf Yazici společně s Timothym Weahem.

Dogy byly už od úvodních chvil aktivnějším celkem. A v 8. minutě zahrozily vůbec poprvé, to když si Yazici vyměnil míč ve středu pole s Xekou, turecký forvard však následně svou levačkou na brankáře Racioppiho nevyzrál. O tři minuty později se pokoušel po Yaziciho pobídce skórovat David, avšak Racioppi znovu vytasil své rukavice včas a hlavně účelně.

V 19. minutě se již hosté přece zaradovali z průběžného vedení. Celik z pravé strany vyslal přihrávku dozadu na z druhé vlny nabíhajícího si Yaziciho, ten potvrdil, že po celý podzim je v parádní formě, a nasměroval míč levačkou přesně ke vzdálenější tyčce. Domácí se na nějakou odpověď v první půli nezmohli, i po přestávce pak působili hodně mdlým dojmem.

Lille stačilo vlastně pouze hlídat těsný náskok. Definitivně každopádně zlomilo odpor soupeře až ve třetí minutě nastavení. Velkou chybu vyrobil ve středu pole Panzo, jemuž se míč nepodařilo dostat do bezpečí, zmocnil se ho tak napadající Weah, který si ho poposunul blíže k pokutovému území a tvrdou dělovkou z halfvoleje zacílil za záda zkoprnělého Racioppiho.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele