37. kolo
16.05.2021 21:00 CET
0 : 4
(0:2)

Reportáž

Ludovic Blas (© AFP)

V rámci 37. kola vyzrálo Nantes s přehledem na poslední Dijon

Les Canaris díky této deváté výhře a díky další prohře Nîmes uteklo hrobníkovi z lopaty. Ovšem pouze v tom smyslu, že jej určitě nemůže potkat přímý sestup. Pravděpodobnější se jeví býti baráž. Ta sice hrozí vícero mančaftům, nicméně právě Kombouarého družina má ze všech nejhorší výchozí pozici.

Klub ze Stade de la Beaujoire v minulých týdnech ukázal, že to se setrváním mezi francouzskou elitou myslí vážně. Také úvod tohoto duelu mu vyšel náramně. Už v 6. minutě si na Simonův centr od rohového praporku naskočil Kalifa Coulibaly a Saturnin Allagbé přes veškerou snahu nedokázal tuhle hlavičku zkrotit - 0:1.

Odpovědět mohl Pedro Chirivella, kdyby nenastřelil jen protihráče. Následně se do zakončení dostal Moussa Konaté, ale rozhodně nebylo z kategorie těch nejpřesnějších. Dvaatřicátá minuta přinesla hostům další radost. Rychlý brejk skončil tak, že zblokovaná přihrávka šťastně propadla k pravačce Randala Kolo Muaniho, jehož přízemní střela do protipohybů gólmana zapadla přesně k pravé tyči - 0:2.

Konec úvodního dějství doprovázely hlavně nepřesnosti. Také po změně stran se dlouho hrálo bez dobré příležitosti ke skórování. Tu první měl střelec druhé branky až v 72. minutě, jenže minul zařízení. Nedlouho po něm mohl snížit Konaté, kdyby ovšem nemířil pouze do připraveného Albana Lafonta.

A podobně jako v zápase Bordeaux proti Racingu Lens, také v tomto střetnutí padly poslední dvě branky až v samotném závěru. Při té první zaběhnul do šestnáctky z levé strany Muani. A přestože jeho zpětná přihrávka té rychlosti nebyla nejoptimálnější, Ludovic Blas ji dokázal parádně uklidit přesně pod břevno - 0:3.

Hned poté si oba strůjci předchozí trefy role vyměnili. Blas našel svého dvaadvacetiletého spoluhráče, který si pohlídal ofsajdovou hranu. Obhození Allagbého se zdálo býti příliš dlouhé, nicméně nakonec se podařilo zblízka před dobíhajícím obráncem skórovat - 0:4. Dijon dohrává proti ASSE, zatímco Nantes může poslat do baráže Montpellier, který vede Michel Der Zakarian, jenž má paradoxně s působením v bretaňském klubu bohaté zkušenosti.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele