18. kolo
06.01.2021 21:00 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

Moise Kean (© AFP)

Na úvod jen remíza, PSG pod Pochettinem neporazilo St. Étienne

Nový trenér Mauricio Pochettino neprožil, s ohledem na vysoké ambice PSG, vyloženě povedenou premiéru na lavičce francouzského giganta. Na půdě St. Étienne totiž uhráli hosté jenom remízu, a protože vedoucí Lyon naopak urval tři body proti Lens, zvýšila se jejich ztráta na samotné čelo na tři body. Alespoň se v tabulce posunuli na druhou příčku před Lille.

S velkými očekáváními vstupoval do tohoto souboje argentinský lodivod, který dříve vedl Espanyol, Southampton a Tottenham a který během vánočních svátků vystrnadil kouče Thomase Tuchela. Vypořádat se musel hned s několika absencemi, včetně té v podobě zraněného Neymara, a s okleštěnou sestavou si v Auvergne-Rhone-Alpes neporadil naplno.

Domácí naopak potvrdili, že jejich série zlepšujících se výsledků, trvající od konce listopadu loňského roku, se neurodila pouze vlivem náhodných okolností a v ligovém měření sil neprohráli už posedmé v řadě. I nadále však okupují jen místa ve spodní polovině průběžného pořadí, neboť vítězství v uplynulých sedmi kolech slavili pouze jedinkrát, a to nad Bordeaux.

První větší šanci utkání si vytvořilo ASSE, Moukoudi se perfektně zavěsil do vzduchu a otestoval připravenost brankáře Navase, ten si ale s jeho tvrdým pokusem poradil. O minutu později naopak mohl skórovat Kean, jenž si zaběhl za soupeřovu defenzívu, ocitl se sám před gólmanem Moulinem, toho ovšem z blízkosti nepřekonal a narazil na nastavené rukavice.

Ve 12. minutě se musel Moulin potit mezi třemi tyčemi opětovně, Di María našel svým centrem z rohového čtvrtkruhu hlavu Marquinhose, ten mířil hlavičkou pod břevno, nicméně musel sledovat jen perfektní zákrok svého protivníka. První důležitější moment tohoto duelu přišel na řadu nakonec v 19. minutě, St. Étienne se v tu chvíli vyplatil neúprosný presing.

Gueye pak v nejnevhodnější okamžik přišel o balón těsně za vápnem, Bouangovi následně stačilo jen vybídnout ve vyložené pozici spoluhráče Hamoumu, který Navase pohotově přelstil. Vedení však nevydrželo svěřencům stratéga Clauda Puela příliš dlouho, Mbappé předal merunu Verrattimu, ten jí protáhl na Keana, jenž z otočky zacílil tak, jak potřeboval.

Ve druhém poločase si oba týmy vytvořily některé gólové šance, ve finále se však rozešly s konečnou plichtou. Nejprve úřadoval Mbappé, avšak Moulin byl u míče včas, a tak jeho možnost vyřešil, na druhé straně se Navas činil vůči Bouangovi a poté gabunský forvard hlavou trefil břevno. Síť nerozvlnil ani Di María, jehož dělovku bravurně lapil Moulin.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
kammil1203

Pod novým trenérem Paříž předvedla dnes podprůměrný a matný výkon, věřím, že pod Tuchelem by Paříž určitě vyhrála, nemyslím si, že bude ten Argentinec Pochettino přínosem pro Paříž, i když má Paříž hodně hráčů mimo hru, tak na letos slabý Saint-Etienne mělo bez problémů stačit. Škoda, že domácí letos nic nehrají, jinak by Paříž odjela bez bodů.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele