36. kolo
09.05.2021 13:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Arnaud Nordin (© AFP)

Marseille si v boji o EL opět zavařila, v Saint-Étienne prohrála nejtěsnějším rozdílem

Klub z přístavního města může o účast ve druhé nejprestižnější klubové soutěži připravit Lens a Rennes. Oproti tomu Les Verts po dalším dobrém výkonu poskočili v tabulce do její poloviny.

První šanci si na konto připsal Denis Bouanga, leč Steva Mandandu takto nemohl ohrozit. Wahbi Khazri si v 18. minutě počínal o poznání lépe a jeho umístěnou střelu musel brankář likvidovat s vypětím všech sil. Za necelých šedesát sekund se minisouboj těchto dvou borců opakoval a znovu z něj vyšel vítězně muž v rukavicích.

Domácí byli nadále aktivnější. Ve dvaadvacáté minutě už pálil Bouanga o poznání přesněji, ale jeho pokus byl zablokován. Teprve potom se osmělil Florian Thauvin a jeho rána mířila těsně vedle. Do třetice zakončoval Denis Bouanga krátce před odchodem do šaten. Tady scházelo zhruba půl metru. Mrzet to gabonského reprezentanta nemuselo věru dlouho.

Následující akce už skončilo gólem, protože díky tomu, že Leonardo Balerdi zaváhal ve vlastní šestnáctce, propadnul Khazriho centr až k na zadní tyči číhajícímu Arnaudu Nordinovi, který pak uklízel z první z bezprostřední blízkosti - 1:0. Vyrovnání mohlo přijít na pořad odpoledne už šest minut po startu druhé půle. Obávaný exekutor přímých kopů Dimitri Payet však minul zařízení.

V 76. minutě centroval Pol Lirola a Balerdi mohl ve vyložené pozici odčinit svoje zaváhání. Jeho hlavička se bohužel pro celý OM mezi tři tyče nevešla. Následně o sobě dal znovu vědět Payet. Zakončením do středu brány ale Etiennu Greenovi mnoho starostí nenadělal. Gólman ve službách ASSE se v závěrečné desetiminutovce vyznamenal proti příležitosti Daría Benedetta, ke které došlo krátce poté, co si Romain Hamouma vylámal zuby na Mandandovi.

Následně už sudí Hamel akorát přemýšlel u videa, jestli by neměl faul Álvara Gonzáleze potrestat červenou kartou. Nakonec zůstalo pouze u žluté. Tým Claudea Puela zajíždí za týden do Lille, které v žádném případě nebude chtít dopustit v boji o titul jakékoli zaváhání. Olympique pro změnu přivítá doma Angers SCO.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele