37. kolo
16.05.2021 21:00 CET
2 : 1
(2:0)

Reportáž

Radost hráčů Monaca (© AFP)

Monaco získalo tři body a zůstalo na třetí příčce. Rennes se do Evropské ligy nepodívá

Monaco zvládlo udolat v předposledním kole Rennes, pojistilo si svou třetí pozici v tabulce, zaručující postup do Ligy mistrů, zároveň se udrželo i v boji o ligový titul, ačkoli ten je spíše možný pouze po matematické stránce. Zato bretaňský výběr po této porážce definitivně ztratil šanci na proklouznutí do Evropské ligy a bude usilovat už jen o Evropskou konferenční ligu.

Pro domácí se každopádně před závěrečným střetnutím proti Lensu v podstatě nic nemění, jejich největší konkurent v boji o top trojku z Lyonu totiž dokázal zvítězit na půdě Nîmes, a aby se knížecí celek nemusel ohlížet na jeho výsledek z duelu s Nice, musí opětovně uzmout tři body k zachování svého současného postavení. Jeho náskok na OL je stále jednobodový.

Hostům do karet určitě nenahrál výsledek z Marseille, která doma skolila Angers, protože OM si právě díky tomuto výsledku upevnilo své umístění na páté příčce a bude mu stačit v Métách neprohrát, aby postoupilo do Evropské ligy. SRFC přivítá Nîmes a potřebuje nutně stáhnout jednobodové manko na šestý RC Lens, který trochu překvapivě v neděli nestačil na Bordeaux.

Domácí byli v prvním poločase opravdu nesmírně produktivní. Vlastně si vytvořili dvě gólové možnosti, které přetavili ve dvě branky. Nejprve zaznamenal svůj dvacátý přesný zásah v této ligové sezóně Ben Yedder, který unikl na levé straně za obranu, naběhl si na přihrávku od Golovina, a i když gólman Gomis proti němu dobře vyběhl, překonal ho pohotovým lobem.

Ve 29. minutě si Golovin k asistenci připsal na své konto taktéž vstřelený gól, Fofana mu míč prostrčil do středu pole, ruský záložník si ho narovnal na svou pravačku, a protože jeho střelu ještě tečoval stoper Da Silva, nestačil Gomis na změnu směru zakončení zareagovat. V závěru půle se snažil vyrovnat Camavinga, avšak jeho pokus zlikvidoval pohotově brankář Lecomte.

Rennes obecně v prvním poločase nepůsobilo v útoku dobrým dojmem, jeho sok byl v obraně nesmírně kompaktní, přece se nakonec po výrazném zlepšení postaralo zaslouženě o nějakou odpověď, to když si hlavičku Bourigeauda srazil do vlastní sítě Disasi. Další změnu skóre už však utkání nepřineslo, pouze červenou kartu Da Silvy za nevybíravý zákrok vůči Ballovi.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com, lequipe.fr

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele