17. kolo
23.12.2020 21:00 CET
2 : 1
(2:0)

Reportáž

Angelo Fulgini (© AFP)

Marseille i přes velkou územní převahu podlehla Angers 1:2

Hráči Olympique Marseille doslova promrhali skvělou výchozí pozici a po třetí ztrátě v řadě, se jim první příčka vzdaluje. Do zápasu na stadionu Raymonda Kopy vstoupili Les Phocéens špatně a vzniklé manko už nedokázali stáhnout i díky neproměněné penaltě Payeta. Výhru SCO zařídili Pereira Lage a Loïs Diony.

Marseille se mohla v Angers přiblížit čelu, ale do zápasu nevstoupila dobře a již po čtyřech minutách inkasovala první gól. Přihrávka z pravé strany napříč pokutovým územím dorazila až k nohám Mathiase Pereiry Laga, který střelou k tyči rozvlnil síť poprvé. A hosté měli dál problémy, ve 13. minutě se na jejich branku řítil další útok, přičemž Fulgini tentokrát tyč minul. Důrazného varování však Olympique nedbal a ve 23. minutě to přeci jenom bylo o dva góly. Loïs Diony se na hranici vápna obtočila s balónem a křižnou ranou zaskočil brankáře Mandandu.

Úvod zápasu byl pro Phocéens velkým průšvihem, který se i přes dostatek času už nepodařilo napravit. Trenér André Villas-Boas o přestávce oživil hru, Marseille získala drtivou územní převahu, ale ke kýženému efektu to nevedlo.

V 64. minutě těsně přestřelil branku Dimitri Payet a až po ruce Pereiry Laga sudí pískal ve prospěch Marseille pokutový kop. Payet nicméně Bernardoniho nepřekonal a trápení OM pokračovalo. Čtvrthodinu před koncem se sice podařilo Valentinu Rongierovi z hranice šestnáctky hlavou snížit, ale na víc se Marseille nezmohla. V páté minutě nastaveného času hlavou přestřelil Aké a po závěrečném hvizdu se mohli hráči Angers radovat z cenného vítězství. Marseille se po třetím zápase bez výhry vzdalují přední příčky.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele