36. kolo
09.05.2021 15:00 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

Lois Diony (© AFP)

Angers vyzrálo na Dijon a po sedmizápasovém půstu slaví tříbodový zisk

Tímto vítězstvím si svěřenci Stéphana Moulina definitivně pojistili Ligue 1 i pro příští sezonu. DFCO naopak už nějakou dobu hraje pouze o čest. Dvě kola před koncem má na kontě osmnáct bodů a pouhé tři vítězství.

Více klidu vnesl na kopačky domácího celku už v 7. minutě Angelo Fulgini, když po dlouhém centru od Stéphana Bahokena využil zaváhání Bruna Ecueleho Mangy a Fouada Chafika, který se srazil s vyběhnuvším Saturninem Allagbém. Trefit odkrytou klec z nějakých šesti metrů pak nebyla žádná složitá práce - 1:0.

Následující minuty se vyznačovaly bojovností i nepřesností. Až v závěru úvodní půl hodiny se osmělil autor do té doby jediné branky utkání, jenže tentokrát mu scházelo nějakých dvacet čísel. Záhy po změně stran gólman Dijonu vyrazil střelu, která putovala jeho směrem, pouze k nohám Stéphana Bahokena, jehož dorážka se zastavila až v síti. Sudí Jérôme Brisgard však tenhle zásah neuznal pro ofsajd, který pokud byl, tak jedině milimetrový.

V každém případě Les Noirs et Blancs si z toho těžkou hlavu nedělali a už za cca 180 sekund se dočkali regulérní trefy. Farid El Melali nepochybně věděl o na zadní tyči číhajícím spoluhráči, nicméně k překvapení všech, a zvláště pak Saturnina Allagbého, zvolil střelu na bránu, s čímž sedmadvacetiletá jednička Dijonu opravdu nepočítala a balonu v cestě za svá záda trochu pomohla - 2:0.

Hráči v tabulce posledního klubu už v té době museli tušit, že si s velkou pravděpodobností připíšou čtyřiadvacátou porážku. A nespletli se. Akorát výsledek doznal do závěrečného hvizdu ještě jedné změny. Krátce před ní Pierrick Capelle centroval na Loïse Dionyho, jeho skvěle vychytal Allagbé. Při další konfrontaci těchto dvou fotbalistů byl ten útočící po přihrávce Mathiase Pereiry Lageho ve vápně zcela osamocený. A třebaže při střele pravačkou podklouznul, dokázal skórovat - 3:0.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele