34. kolo
25.04.2021 17:05 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Wissam Ben Yedder (© AFP)

Monaco po další výhře dál zůstává ve hře o titul

Zatímco před týdnem AS v pohodě přejelo Bordeaux, tentokrát dlouho vyrovnaný duel s Angers rozhodnul až jedenáct minut před koncem Wissam Ben Yedder. Situace na první až čtvrté příčce tabulky zůstává v letošní sezoně Ligue 1 nezvykle dramatická.

V posledních týdnech předvádí Stevan Jovetić vynikající výkony. V březnové kvalifikaci na mistrovství světa se do značné míry sám postaral o to, že jeho Černá hora na konkurenci z Turecka a z Holandska neztrácí. A ve francouzské nejvyšší soutěži si připsal na konto zatím šest branek. Nutno dodat, že většinou naskakuje do zápasů až jako střídající hráč.

Tentokrát mu dal kouč Kovač důvěru od samotného začátku a ve 14. minutě mohl poslat svůj tým do vedení. Jenže věnoval až příliš pozornosti převzetí přihrávky do vápna za obranu od Golovina, takže si nevšimnul, že Paul Bernardoni svým vyběhnutím výrazně zmenšil střelecký úhel. Monacká desítka musela už čtyři minuty poté střídat kvůli poraněnému lýtku. Na hrací plochu místo ní přišel pozdější hrdina Wissam Ben Yedder.

Krátce po něm byl po faulu dost otřesený Aurélien Tchouaméni. Nakonec však utkání dohrál. Co se šancí týče, další významnější se udála až ve 37. minutě. No, významnější ... Volland to zkusil z voleje z hranice šestnáctky a svatyni dost přestřelil. Těsně před odchodem do šaten zaváhal Mateo Pavlović, čímž nabídnul příležitost Alexandru Golovinovi.

Ruský reprezentant se pokusil Bernardoniho přelstít obloučkem, nicméně stál u něj už moc blízko. Ten samý fotbalista ve službách knížecího klubu se osmělil znovu devět minut po startu druhého poločasu. Jeho rána nakonec skončila nad. Pak rozehrál Djibril Sidibé standardku za obranu a Maripánův zřejmě ne zcela chtěný lob skončil na břevnu.

Paul Bernardoni odehrál velmi dobrou partii. Bohužel pro SCO přeci jen inkasoval. Jak uvedeno, v 79. minutě se na něj po výborné Fofanově přihrávce řítil Ben Yedder a ukázal ostatním, jak má vypadat efektivní oblouček - 0:1. Odpovědět se pokusil po celé klání aktivní Stéphane Bahoken. Jeho zakončení nebylo z nejpřesnějších.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Tip výhra hostu přesně o jeden gol. Mě stačí remízka.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele