20. kolo
11.01.2020 20:00 CET
2 : 5
(2:1)

Reportáž

Premiéra Denisu Zankovi nevyšla, Toulouse doma prohrálo s Brestem 2:5

Nový trenér "Téfécé" Denis Zanko nebude na svou premiéru vzpomínat zrovna v dobrém. Toulouse si před vlastními diváky nechalo nastřílet pět gólů a ještě více prohloubilo vlastní výsledkovou krizi. Všechno přitom vypadalo nadějně, domácí vyhráli první poločas, ovšem v závěrečné čtvrthodině zcela odpadli.

Závěrečná čtvrthodina byla nakonec klíčová, Fialkám jakoby úplně došly síly a z nadějného výsledku se stal velký propadák.

Ale pěkně postupně, Toulouse vstupovalo do zápasu s velkou nadějí, že právě Denis Zanko je tím správným mužem, který dokáže vyvést tradiční francouzský celek z hluboké krize. Začátek utkání ale ukázal, že tak snadné to nebude. V 7. minutě poslal Diallo perfektní kolmici na rozeběhnutého Yoanna Courta a ten dokonce nasadil brankáři jesličky. Čekání na odpověď domácích netrvalo dlouho, o devět minut později nakrátko rozehraný rohový kop poslal do šestnáctky Dossevi a Bafodé Diakité srovnal na 1:1. Jen o čtyři minuty později mělo TFC další rohový kop a opět Bafodé Diakité ze vzduchu překonal brankáře Larsonneura. Toulouse otočilo průběh utkání a Denis Zanko mohl být spokojen.

Toulouse bylo po obrátce dál aktivnějším týmem a i na začátku druhého poločasu působilo jistěji. Ve 49. minutě se blýskl dobrým zákrokem proti Dossevimu brankář Larsonneur a tím zachránil Brest před třetím gólem. Tato akce se nakonec ukázala být klíčovou, Fialky totiž ani v následujících minutách nedokázaly výsledek pojistit a v závěrečné čtvrthodině je stíhala jedna pohroma za druhou. Nejprve v 72. minutě vyrovnal nádhernou ranou z voleje Gaëtan Charbonnier a o pět minut později strhl druhým gólem vedení opět na hostující stranu. Ještě před druhým Charbonnierovým gólem se Toulouse prosadilo také, ale ke vší smůle kvůli ofsajdu nebyla branka uznána.

Každopádně obrana domácích se úplně sesypala a za další dvě minuty zvyšoval na 4:2 střelou od břevna Hianga'a Mbock. Poslední slovo měl pět minut před koncem v úniku Irvin Cardona, který dal výsledku finální podobu 5:2 pro Brest.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele